Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Kanjers zorgen voor mooie plafonds en lampen in het Dorpshuis

Irma Kluitman, (Dorpshuis de Meikever)
21 oktober 2018 , 1119x gelezen

Het is al weer even geleden dat we jullie op de hoogte hebben gehouden van de vorderingen in het dorpshuis de Meikever. Er is aan ons gevraagd meer te communiceren over de voortgang en bij deze proberen we minimaal elke twee weken iedereen op de hoogte te houden middels berichtgeving op Digidiek, zodat duidelijk wordt wat er voor- en achter de schermen allemaal gebeurd.

Op dit moment is de bouwploeg bezig in de Meikever, bestaande uit o.a. Chiel Derksen – York Scheerder – Alwin Peters – Maarten Berendsen – Henk Krauts onder leiding van Theo Jansen. Ze hebben echt ontzettend hard gewerkt en maken inmiddels flinke vorderingen:

De plafonds in de vergader- activiteiten- en opbergruimtes en de hal zijn nagenoeg gereed.

Op dit moment worden de toiletten inclusief de voorruimtes voorzien van nieuwe systeemplafonds. De komende weken worden ook de andere toiletruimtes (sporthal-zijde) hiervan voorzien.

Tevens zijn alle (energieverslindende) verlichtingsarmaturen in bovengenoemde ruimtes vervangen door (energiezuinige) LED verlichting. Het uiteindelijke doel is om met z’n allen te werken aan een gezellig, maar ook een meer duurzamer gebouw voor de toekomst.

Verder is Theo Jansen bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe hoofd entree. De pui is reeds in opdracht gegeven bij de leverancier en de werkzaamheden worden medio november uitgevoerd. Door Theo worden inmiddels de nodige contacten gelegd met Nieuw-Dijkers om hem hierbij te ondersteunen.

In overleg wordt ook op korte termijn de doorbraak van de hal naar de grote vergaderruimte opgepakt. Hier komt een kozijn met dubbele deuren. Hierdoor worden de Rvs stortbakken en de bovenkasten gedemonteerd en komt de tegelvloer te vervallen.  Komende weken wordt er ook gewerkt aan de afwerking van de nieuwe gipswanden tussen de vergaderruimtes. Hier komt dan ruimte voor een digibord (afkomstig uit de school).

Op zaterdag 27 oktober zal Omroep Gelderland een reportage komenmaken van de bouwactiviteiten in de Meikever o.l.v. Lonneke Gerritsen.

Naast de bouwactiviteiten zijn er inmiddels ook schoonmaakploegen opgericht met de vrijwilligers die zich hebben opgegeven tijdens de dag van Ons Dorp. Dit onder de bezielende leiding van Thea Wolters.  

Het bestuur is bijzonder trots op de vele vrijwilligers die steeds weer belangeloos klaar staan om het dorpshuis de Meikever om te toveren naar een echt Dorpshuis.

Hiervoor onze hartelijk dank!

p.s. Mocht je over bovenstaande nog vragen hebben, schroom niet om ons te bellen of te mailen.

 

 

 

 

Reacties

Ceciel 22 oktober 2018
Complimenten voor deze mannen!! Mooi geschreven Irma!
Bekijk meer nieuws in de buurt ┬╗