Menu

Nieuws:

Overdracht Dorpshuis de Meikever

Irma Kluitman, (Dorpshuis de Meikever)
24 juni 2018 , 806x gelezen

Er zijn maanden aan vooraf gegaan; overleggen met Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk, buurtverbinders, het kernteam digiDIEK en vooral ook met de Dorpsbewoners. Toen eenmaal samen besloten was om de Meikever over te nemen, zijn de gesprekken met de Gemeente Montferland intensiever geworden, met uiteindelijk het resultaat dat afgelopen vrijdag 4 mei de officiele overdracht heeft plaatsgevonden. 

Vanaf nu is het Dorpshuis de Meikever in het bezit van ons dorp. 

Achter de schermen zijn we (Stichting dorpsvoorziening Nieuw-Dijk) al begonnen om met verschillende partijen na te denken over de verbouwing. Oplettende Nieuw-Dijkers hebben vast al gezien dat de groenstrook rondom de Meikever is weggehaald. Dit is in samenspraak met de Schutterij opgepakt. De Schutterij wilde wat meer ruimte bij het schietterrein voor evenementen zoals bijvoorbeeld het bielemantreffen en voor de Meikever biedt het de mogelijkheid om een terras achter het gebouw te realiseren en een (kweek)tuin.

Naast het maken van plannen voor de verbouwing zijn er verschillende subsidieaanvragen gedaan voor de bekostiging van de verbouwing en voor activiteiten die in het gebouw (gaan) plaatsvinden (denk bijvoorbeeld aan de seniorenochtend en gezondheidsvoorzieningen). De uiteindelijke verbouwing vindt plaats in de zomermaanden. 

Om de agenda van de Meikever inzichtelijk te maken komt er op de site van Digidiek  een kalender waarin iedereen kan zien welke ruimte wanneer beschikbaar is.

Mocht je nu bijvoorbeeld het idee hebben om met vriend(inn)en te sporten in de sporthal, een workshop te organiseren, met jouw bedrijf een vergadering te organiseren en je hebt daarvoor ruimte  nodig; Neem contact op met Stichting Dorpsvoorziening Nieuw-Dijk- 06 125 46 418 en we kijken graag samen naar de mogelijkheden.  

Op 24 juni, tijdens de Dag van Het Dorp, maken we de verbouwplannen bekend en het Logo van de stichting (die met dank aan Heidi Otten is ontworpen). We zijn benieuwd wat jullie er van vinden.

 Tot dan!

 

 

Reacties

Willem 12 mei 2018
Mooi hoor.. Nu is het ons allen om er iets moois van te maken.
Bekijk meer nieuws in de buurt ┬╗