Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Wolven in het dorp ??

Redactie digiDIEK
5 april 2018 , 908x gelezen

Af en toe lijkt het wel alsof er weer een wolf(je) in het dorp heeft rondgelopen. Regelmatig komt er weer iemand thuis met stinkende vuile schoenen. Even niet opletten op straat of een grasveld en je stapt weer eens in een grote of kleine drol.

 En omdat de hondenbezitters in het dorp ALTIJD de drollen van hun hond(je) opruimen kan het bijna niet anders dan dat er af en toe wolven door het dorp rondlopen. Het wordt bijna tijd om eens wildcamera's op te hangen om de wolf te spotten en zo de trekroutes van het dier in kaart te brengen.  

 Maar alle gekheid op een stokje, Ruim alstublieft de drollen van uw huisdier op

Via de drollen van uw hond kunnen met name spelende kinderen besmet worden met lintwormen want (ook droge) hondenpoep kan eitjes van de lintworm bevatten. Deze eitjes van de lintworm zijn zo klein dat ze ongemerkt ingeademd kunnen worden en dan is de besmetting een feit. Ook het zeer gevaarlijke Canine Parvo virus kan door hondendrollen verspreid worden. Dit virus is vooral voor puppy’s en andere honden erg gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn. 

 Opruimen geldt trouwens ook voor onszelf.

Ik vind jou wel aardig….. maar als je een AntaFlu snoeppapiertje of wat anders laat vallen, ruim het dan ook even op en laat het geen zwerfvuil worden !!


Met vriendelijke groet 

Redactie digiDIEK


Reacties

T.H.J. 7 april 2018
Nou beste mensen, misschien hebben we het niet over dezelfde uitwerpselen, maar zondag 1 april j.l. (geen grap) lagen er op het eerste wandelpad links in het Meikamerbos hele andere zaken. Blijkbaar heeft er een paard/pony zijn/haar uitwerpselen laten vallen welke ook niet opgeruimd zijn. Het lijkt er op dat voor deze diersoorten andere regels gelden, maar ook deze veroorzaken onnodige overlast !! Laten we het voor ons allen leuk houden door in elk geval je eigen veroorzaakte rommel op te ruimen. Ik had graag een foto willen toevoegen, maar je kunt je vast wel een beeld vormen!? Daar komt nog eens bij dat de bospaden voor deze diersoorten niet geschikt zijn omdat ze met hun grote puntbelasting diepe hoefafdrukken tot wel 10 centimeter maken in de dunne slijtlaag van de wandelpaden, wat weer tot gevaarlijke situaties lijdt voor de wandelaars. Het bos is van en voor ons, maar gelijktijdig zijn we er ook gezamenlijk verantwoordelijk voor! Groetjes, Theo Derksen
Michel 6 april 2018
Ik snap ook niet dat er in het bos een hondentoilet is en de paden vaak vol de stront liggen.lekker geniete veur uut starend op de grond kieke um nie in zo n warm gedreaide drol te stappen.
Bekijk meer nieuws in de buurt »