Tijdens de Heel Nieuw-Dijk Bakt,georganiseerd door onze eigen Marian Scholten en Corry Egging, werd erdoor een zeer kundige bakker Dick Gieling kritisch geproefd van de taarten. Er werd getest op smaak, consistentie, uiterlijk, kleur (en nog meer bakkerstermen die we even vergeten zijn).
De jury was het unaniem met elkaar eens: de eerste prijs was voor Thea Ketels met haar bokkenpootjestaart met advocaat.
Op verzoek van digiDIEK heeft Thea haar recept met ons gedeeld. Zo kan een ieder met het schuttersfeest goed voor de dag komen. Het recept volgt hieronder.
Men nemen
1 cake kant en klaar of zelf bakken
2 pakjes bokkenpootjes
2 bekertjes slagroom van 250 ml
5 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopvast
1 fles advocaat
1 bakblik van 26 cm.
Snij plakken van de cake en leg deze onder in het blik; hele bodem bedekken.
Halveer de bokkenpootjes in de lengte en druk die langs de hele rand naast elkaar in de cake zodat ze blijven staan, de rest in kleine stukjes snijden.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en de klopvast stijf.
Doe de helft van de slagroom op de cakebodem en strijk ze glad, dan een laagje advocaat ongeveer een kwartfles.
Leg hierop de stukjes bokkenpootjes en bewaar wat mooie stukken voor bovenop .
Nu de rest van de slagroom en een kwart fles advocaat en leg als laatste de achter gehouden stukjes er bovenop .
Eet smakelijk.