Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Nieuws:

Zwerfvuilbrigade succesvol van start

Redactie digiDIEK
13 maart 2019 , 362x gelezen

Weer droog binnen na de "regendoop"


Op zondagochtend 10 maart hadden maar liefst 25 bewoners uit Nieuw-Dijk een gezellige aftrap met lekkere cake vanuit het dorpshuis De Meikever. Vanuit daar trotseerden zij, gewapend met knijpers en vuilniszakken, weer en wind. Nieuw Dijk is nu nog opgeruimder.

De wethouder, Dhr. Wim Sinderdinck, was enthousiast maar zijn woorden hadden ook een noot van zorg: "Ik vind het een geweldig initiatief, maar eigenlijk zou het niet nodig zijn. Zo was ik bij de carnaval in Beek en schrok van het afval dat was achtergelaten na de optocht. Ik gun iedere feestvierder zijn of haar feestje, maar laat anderen niet opdraaien voor de rotzooi die je zelf achterlaat. Ik hoop dat de zwerfafvalbrigades in onze gemeente anderen inspireren om netjes om te gaan met afval en te werken aan een schoon Montferland".

Even een bakkie doen


De zwerfafvalbrigadisten zullen straten adopteren om het zwerfafval in de omgeving zichtbaar terug te dringen en zij hopen dat ook andere bewoners, ieder op hun eigen manier een steentje bij zullen dragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tijl Essens van SLG, t.essens@landschapsbeheergelderland.nl, of via Thea en Willem Wolters 06-45163105 die vanuit Nieuw-Dijk aanspreekpunt zijn.

De Zwerfafvalbrigade komt tot stand door de samenwerking tussen de bewoners, de gemeente Montferland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).


Reacties

Bekijk meer nieuws in de buurt »