Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

19 september: Vrijwilligerscollege over "Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel in vrijwilligerswerk"Bent u vrijwilliger en komt u tijdens uw vrijwilligerswerkzaamheden in aanraking met mensen die een vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebben? Wilt u weten wat u kunt doen om de persoon, die u helpt, in zijn of haar waarde te laten? Of wilt u misschien juist weten wat u bij voorkeur niet moet doen? Dan is de workshop “Omgaan met NAH in vrijwilligerswerk” iets voor u!

Niet Aangeboren Hersenletsel
De Hersenstichting schrijft over NAH onder andere dat er in 2016 waren 645.900 mensen in Nederland geregistreerd zijn bij de huisarts met een of andere vorm van hersenletsel. Veelal is dit ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, hartstilstand, hersenbloeding of operatie. Dat genoemde aantal betreft alleen betrokkenen zelf, niet de naaste omgeving. Ook de familie en verdere omgeving ondervindt vaak allerlei problemen. De gevolgen van NAH kunnen heel verschillend zijn, maar kennen ook veel overeenkomsten. (Bron: www.hersenstichting.nl).

Een ervaringsdeskundige, zelf getroffen door een vorm van NAH, informeert  u tijdens deze workshop over NAH en reikt u handvatten aan om er mee aan de slag te kunnen gaan in uw vrijwilligerswerk. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Datum, tijdstip, locatie
Woensdag 19  september, 14.00-15.30 uur in hett Barghse Huus (Willem vd Berghstraat 1, ’s-Heerenberg).

Aanmelden
U kunt zich tot donderdag 13 september. Dat kan via het aanmeldingsformulier.

Of u kunt zich aanmelden door te bellen met de medewerkers van de Welzijnslijn, via 0316-29 28 28 (bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00 uur). Vermeld daarbij dat het gaat om de workshop ‘Omgaan met NAH in vrijwilligerswerk’ van het Vrijwilligerscollege.  
Ook voor vragen kunt u via de de Welzijnslijn contact opnemen met Vrijwilligerscollege Montferland. U kunt ons ook rechtstreeks mailen:

Kosten
Er zijn geen kosten aan deze workshop verbonden.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.