Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Erelid KVG !!!Woensdagavond 23 januari 2019 hield de KVG haar jaarlijkse algemene ledenvergadering in zaal Steak’M in Nieuw-Dijk. We begonnen met koffie/thee met koek uit de kas. Na het welkomstwoord van voorzitster Riky Spaan werd namens de leden een envelop met inhoud voor de personeelspot overhandigd aan onze barman van vanavond, begeleid met een applaus van ons allemaal.

Secretaresse Nina Paalvast gaf een overzicht van alle activiteiten in 2018, gevolgd door het financieel overzicht van penningmeesteresse Wilma Bolder. Daarna werd bestuurslid Ria Engelen met algemene stemmen herkozen. Riky bedankte alle bestuursleden voor de fijne sfeer en prettige samenwerking, een applaus van de aanwezige leden.

Na de gebruikelijke agendapunten volgde de huldigingen van onze 8 jubilarissen!

Of noemen we deze dames jubilarèssen?

3x40 jaar: Annet Wolters, Yvonne Willemsen en Ans Sloot

2x50 jaar: Dini Kluitman en Riet Beursken

2x55 jaar: Jo Bolder en Tonnie Berendsen

1x60 jaar: Bets Polman

Acht dames die samen 390 jaar lid zijn van ons Katholiek Vrouwen Gilde! 

Bets Polman spant de kroon met 60 jaar lidmaatschap! Toen was ik nog maar net uit de luiers… Bets werd benoemd tot erelid van de KVG!! Van harte gefeliciteerd!

Bets is altijd zeer actief geweest voor de vereniging. In de beginjaren van de KVG was zij voorzitster. Later is zij ook nog een periode penningmeesteresse geweest. De rommelmarkten die in de Meikever georganiseerd werden was ook dankzij grote inzet van Bets. En…. Bets was vanaf het begin bij de toneelgroep van de KVG, zij heeft veel grote rollen gespeeld. Toen ik hier net was komen wonen en voor de eerste keer bij een toneeluitvoering was herinner ik mij nog haar stem en groene kleding. Op mij maakte ze een mystieke indruk, was dat Bets? Ik heb horen vertellen dat Bets een keer een tijdens een uitvoering op toneel terug kwam om te zeggen dat zij zwanger was, de zaal lag dubbel van de lach! Wat jammer, was voor mijn tijd, dat moet leuk geweest zijn. Ik zou nog wel graag meer anekdotes uit vroeger tijden willen horen, wie herinnert zich Bets nog in een bepaalde rol? Naar verluidt speelde zij alle rollen met evenveel gemak. Zij kende alle teksten en hielp de speelsters die tekst kwijt waren. Ik hoor dat zij nooit een repetitie heeft overgeslagen. Bets stond altijd voor iedereen klaar, had voor iedereen een bemoedigend woord. Kortom ik hoor veel mooie herinneringen aan jou Bets! Namens alle leden op deze plaats: dank voor alles wat je voor de iedereen deed en wat je allemaal voor de KVG hebt gedaan!

We sloten de avond af met 5 rondes bingo met prachtige smul-prijzen! En heel veel gelachen! 

De volgende avond is op 20 februari, worden we vermaakt door de “Foute Boel”. Daar verheug ik me op! Op 27 maart krijgen we een lezing van Slachtofferhulp. En 27 april gaan we een bloemstuk maken. In mei is er nog een afsluitende activiteit die nog met een vraagteken in het programma staat. Ook benieuwd? Kom naar onze avonden, als introducé of helemaal zelf! 

Je bent van harte welkom! 

Deel dit bericht!

Reacties

Marianne Snelting
29 januari 2019

Alle dames gefeliciteerd, en vooral Bets wat een lange tijd 60 jaar. Ja als we gaan vertellen! Raken we niet uit gelachen!!!we hadden altijd een gezellige groep. En vrienden blijven zullen we zeker. Op naar de 65 jaar! Dat kun jij! Groetjes Marianne Snelting