digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Even voorstellen.... de drijvende kracht achter Sam Sam: Maike Hieltjes!

  • 1036 weergaven
  • 1 reactie


Zoals gezegd hebben jullie nog de vragen aan Maike Hieltjes, de bevlogen dirigent van het koor, tegoed. Bij deze!

WAT DOE JE PRECIES BIJ SAM SAM? 
Ik ben de dirigent van dit leuke kinderkoor. Ik oefen met de kinderen de liedjes voor de komende vieringen. Nieuwe liedjes leer ik aan, en bekende liedjes blijven we uiteraard ook oefenen. Ik zorg ervoor dat de ouders en kinderen op de hoogte zijn van de repetities en vieringen, door middel van een Info. ( zo'n 3 à 4 per schooljaar) Tevens stuur ik tijdig een herinnering via de groepsapp naar de ouders, zodat de opkomst zo groot mogelijk is. Verder heb ik contact met het kerkbestuur en de werkgroep gezinsvieringen. Samen overleggen we over de toekomst van het kinderkoor, en over hoe we de vieringen zo mooi mogelijk in elkaar kunnen zetten. 

HOE LANG BEN JE BIJ HET KOOR BETROKKEN? 
Sinds ik in Nieuw-Dijk woon, dirigeer ik dit kinderkoor. Ondertussen is dat zo'n 12 jaar. Daarvoor (en een paar jaar ook tegelijk) heb ik het kinderkoor in Loo (Duiven) gedirigeerd. 

WAT VIND JE HET ALLERLEUKSTE AAN SAM SAM? 
Het contact met de kinderen is het allerleukste. We proberen het zo leuk mogelijk te maken, door verschillende soorten liedjes te zingen en een pauze in te lassen. Als het een beetje lekker weer is, gaan we even naar buiten. De groep die we op dit moment hebben, is super enthousiast! Dat is echt het mooiste aan Sam Sam! 

WAT IS HET LEUKSTE OF GRAPPIGSTE WAT JE OOIT MET SAM SAM HEBT MEEGEMAAKT?Sommige kinderen bedenken soms een extra regeltje, of gekke geluidjes tussendoor. Hier moet ik vaak om lachen. Enkele dingen kunnen eigenlijk niet, maar ik heb zelfs van ruim 5 jaar geleden nog een extra regeltje in een lied laten staan. Die vond ik zó leuk, dat we die erin houden! 

WAT ZOU JE GRAAG NOG EEN KEER WILLEN DOEN MET HET KOOR? In de beginjaren gingen we elk jaar een dagje uit, aan het einde van het schooljaar. Een leuke dag, waarin we eens hele andere dingen doen dan zingen. En laten we dat vanaf dit jaar nou ook weer gaan organiseren!! 

WAT IS JE FAVOURIETE LIED?
De liedjes die de kinderen het meest leuk vinden, waardoor ze extra hun best doen om te zingen! Dan zingen ze met meer volume en enthousiasme! Dat vind ik geweldig! 

HOE ZOU JE SAM SAM IN HET KORT BESCHRIJVEN?
Sam Sam is een gezellig kinderkoor, waar we samen verschillende soorten liedjes zingen. In de pauzes van de repetities drinken we even wat, en hebben we tijd om iets te knutselen voor de viering, of om even buiten te spelen. We oefenen niet elke week, maar gemiddeld 4 repetities voor een viering. Daarom gebruik ik de groepsapp om een herinnering te sturen naar de ouders. De vieringen zijn meestal in de kerk in Didam, dit zijn familievieringen. Vanaf groep 4 is iedereen welkom bij Sam Sam. Er is geen maximale leeftijd, je mag zolang blijven als je zelf wil! Alle kinderen die eens willen komen kijken, zijn van harte welkom! We oefenen in de parochie in Nieuw-Dijk, op dinsdagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur. En er zijn geen kosten verbonden aan het kinderkoor. 

Mocht je interesse hebben, stuur dan een mail naar , zodat er een stoel met een map voor je klaarstaat

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.