digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Fantastische opening van nieuw KVG seizoen!

  • 422 weergaven


De openingsavond met duo Een en Ander, het was ongelofelijk leuk en gezellig. 

Het duo bracht afwisselend sketches, gedichtjes en liedjes met eigen teksten. Teksten in ons dialect. De KVG-vrouwen lagen regelmatig dubbel van de lach! De liedjes hadden stuk voor stuk een bekende melodie, dat maakte de avond bijzonder sfeervol. De sketches waren ook in dialect en met een duidelijke interactie naar de zaal. Vakantieverhalen in de meest letterlijk zin van het woord….. hoe komen ze d’r op! 

Voor mij persoonlijk was het bijzonder om een lied van Groninger zanger Ede Staal te horen met een tekst in het Achterhoeks dialect. Dat kwam even heel dichtbij, heel mooi. “ ’t Het nog noeit nog noeit zo donker west of ’t wer altied wel weer licht”. En zo gaat het ook in het leven van ons allemaal. Maar deze avond was het echt even lekker licht! We hebben kennis gemaakt met het nieuwe Achterhoekse volkslied: “ Fietsen over het zandpad in de Achterhoek”. 

In de eerste pauze was gelegenheid om loten te kopen, in de tweede pauze werden de loten getrokken. Prachtige prijzen, veel gelukkigen aan dezelfde tafel. Met 5 prijzen weer naar huis…., hoe heb je het gered om dat allemaal mee te krijgen?!

Bestuur, bedankt, het was weer een reuze gezellige avond!

De volgende KVG-avond is op 9 oktober, dan komt slager Franz Gerritschen vertellen over zijn leven, z’n bedrijf en het varken. We mogen ook proeven, van …..??

In het blokje van de KVG op digiDIEK kun je alle data en de onderwerpen van de volgende avonden vinden. 

Kom eens mee… als introducee…. Lekker een keer sfeer proeven! Je bent van harte welkom! 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.