digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Indrukwekkend eerbetoon carnavalsverenigingen voor BoyNIEUW-DIJK - Ze kunnen samen lachen en samen huilen. Dat liet Nieuw-Dijk het afgelopen weekend maar weer eens zien na het tragische verkeersongeval van Boy Rasing (23). Zaterdag overleed het jonge Raad van Elf-lid van De 11jes. Zondag was er tijdens de carnavalsoptocht een indrukwekkend en emotioneel eerbetoon.

De carnavalswagen van zijn vriendengroep de Kachelhöltjes ging voorop in de Nieuw-Dijkse optocht. Vanaf de parkeerplaats van Boszicht, waar de optocht startte, vormden alle deelnemers een erehaag. Ook de besturen van de andere Didamse carnavalsverenigingen waren hierbij aanwezig. Daarbij applaudisseerde het meterslange lint aan carnavallisten minuten lang en betoonde het zo z'n medeleven aan de familie en de Kachelhöltjes. Uit respect werd bovendien de muziek uitgezet.

Ook in Didam klonk er applaus van de duizenden toeschouwers toen de Kachelhöltjes, het bestuur en de Raad van Elf van de Nieuw-Dijkse carnavalsvereniging langskwamen. 'Voor jou' stond er heel treffend voorop de carnavalswagen, met daarnaast aan weerskanten een foto van hun vriend. Het bloemstuk dat eronder hing, werd na het afleggen van het defilĂ© bij het oude gemeentehuis naar D'n Dunsel gebracht. Hierbij zorgde het kader van de vereniging nog voor een eerbetoon aan de Kachelhöltjes.

Zaterdagmorgen reed 23-jarige Loilenaar met zijn auto op de Doetinchemseweg in Didam tegen een boom. Zaterdagavond overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. In nauw overleg met zijn familie en vriendengroep de Kachelhöltjes en na lang beraad besloot het bestuur van carnavalsvereniging De 11jes vervolgens om de optocht en de overige festiviteiten toch te laten plaatsvinden.

,,De familie en vriendengroep wilden dolgraag dat we alles door lieten gaan'', zei bestuurslid Gemma Harmsen. ,,Vooral omdat Boy het zo had gewild. Die wens hebben we gerespecteerd. Daarom hebben we besloten om de activiteiten niet af te lasten, maar is het programma waar het kan wel aangepast.''
Op de website van De 11jes staat een in memoriam voor Boy Rasing. In het condoleanceregister kunnen betrokkenen bovendien een bericht achterlaten voor familie en vrienden.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.