Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Nieuwe Stichting Diek Events haalt De Paloma’s naar Nieuw-DijkHet onderstaande artikel is door Natasja Scheerder geplaatst op www.stemvanmontferland.nl. Wij willen Natasja daarvoor graag bedanken.

NIEUW-DIJK – De Paloma’s zijn op dit moment ‘hot’. Zelfs zo hot dat er het afgelopen jaar een heuse Paloma’s fanclub is opgericht met fans uit Didam en omstreken. Ze zijn allemaal verzot op de nostalgische platen die deze band ten gehore brengt op diverse podia. Vijf fans besloten om de Paloma’s op 15 juni naar Nieuw-Dijk te laten komen.

Wat begon als een leuk idee nam een aantal vergaderingen later al serieuze vormen aan. De fans, Toon Christant, Paul Gieling, Tim Gieling, Dorus Jansen en Harry Peters, besloten om een jaarlijks evenement te organiseren. Begin dit jaar werd ‘Stichting Diek Events’ in het leven geroepen om op professionele wijze aan de slag te gaan.

Harry Peters: ‘”Wij hebben met onze stichting als doel om minimaal één keer per jaar een muziekevenement te organiseren voor een zo breed mogelijk publiek binnen de gemeente Montferland.” ‘De Paloma’s in Ni-j Diek’ is het eerste evenement dat op 15 juni door Stichting Diek Events wordt georganiseerd. Paul Gieling: “Het wordt een geweldig feest voor jong en oud. Niet alleen De Paloma’s treden op, maar ook DJ Rondi en accordeonist Giovanni maken er een mooie show van.”

Het is nog iets minder dan drie maanden wachten voordat het evenement plaatsvindt, maar de vooruitzichten zijn goed. Dorus Jansen: “Wij hebben enkel nog positieve reacties mogen ontvangen op het organiseren van de Paloma’s in Ni-j Diek. De kaartverkoop gaat ongelofelijk goed. Het ziet er naar uit dat het een succes wordt.”

Goed doel
De stichting wil, als de middelen toereikend zijn, periodiek donaties geven aan een goed doel binnen de gemeente Montferland. Toon Christant: “Het is geweldig om te zien dat ons evenement zo goed wordt opgepakt en hoogstwaarschijnlijk druk bezocht gaat worden. Mocht de eerste editie succesvol verlopen, dan bekijken we of we bijvoorbeeld een club, vereniging of initiatief een steuntje in de rug kunnen geven.”

De voorbereidingen van de Paloma’s in Ni-j Diek zijn in volle gang. Volg de Facebook-pagina om op te hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.