Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Vrijdag 14 juni avond vrienden van Sprinkhanen met Youri Mulder.Op vrijdag 14 juni zal de vergadering van de vrienden van Sprinkhanen plaats vinden gastspreker is Youri Mulder.

In het seizoen 1990/91 werd hij opgenomen in de selectie van FC Twente, aanvankelijk als speler voor de breedte. Hij veroverde niettemin een plek in de basis en wist er het etiket ‘de zoon van’ van zich af te schudden. In het eerste seizoen speelde Mulder 28 wedstrijden waarin hij zes keer scoorde. In zijn tweede seizoen bij Twente vormde Mulder voorin een duo met Ronald de Boer. Hij speelde dat jaar 33 wedstrijden en scoorde achttien keer. Het seizoen 1992/93 werd het laatste seizoen bij FC Twente. Door een blessure speelde hij niet meer dan elf wedstrijden en maakte hij daarin drie goals. In de zomerstop die volgde maakte Mulder een transfer naar  Schalke 04. Daarvoor speelde hij vervolgens negen seizoenen en scoorde hij 33 doelpunten. In die tijd was hij regelmatig geblesseerd.

Mulder debuteerde op 16 november 1994 in het Nederlands elftal tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Tsjechië (0-0). Hij werd daarmee de vijfde Oranje-international in de geschiedenis wiens vader ook in het Nederlands elftal speelde. Mulder kwam negen keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde daarvoor drie keer. Zijn belangrijkste doelpunt voor Oranje was de treffer tegen Wit Rusland 6 september 1995. waarmee hij Nederland in de race hield voor kwalificatie voor het EK 1996, Mulder maakte deel uit van de selectie voor dat eindtoernooi.


Foto en tekst  Wikipedia

Daarna werd hij in 2008 voetbalanalist bij Studio sport en vaste gast in het televisieprogramma Studio voetbal, beide van de Nos. In het seizoen 2008/09 was Mulder tevens de assistent-trainer van Fred Rutten bij Schalke 04. Na Rutten’s vertrek nam Mulder diens taken waar, tot de komst van de nieuwe trainer Felix Magath .Vanaf seizoen 2011/2012 was Mulder assistent-trainer bij FC Twente. Het (aflopende) contract van Mulder werd op 23 maart 2015 opgezegd in verband met de financiële malaise bij de club.

Inschrijven?  Inschrijfformulier Vrienden van Sprinkhanen

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.