Het is er weer !!!! Het witte goud wordt weer gewonnen bij Wim en Marjoos Reintjes aan de Beekseweg.
Wim haalt ze boven de grond en Marjoos verkoopt ze.
Zaterdagavond had ik, gezamenlijk met de mannenkookgroep, het genoegen voor het eerst in 2016 van deze lekkernij te mogen genieten. Eerst hebben we met zijn allen de asperges bij Wim en Marjoos gehaald om ze daarna onder begeleiding van kok Peter de Leeuw in allerlei gerechten op tafel te toveren.
We begonnen met een voorafje met stukjes asperge; dan uiteraard een romige soep en hierna toast van een witte bol belegd met asperges , gerookte zalm, ei en bieslook snippers. Daarna een hartige taart uit de oven met asperges, bladerdeeg, ei en bieslook.
Het lekkerst was de asperge-kriel salade à la flamande; wiite asperge stukken, groene aspergetips, krieltjes, eieren en hamreepjes.
Al met al een zeer geslaagde opening van het Nieuw-Dijkse asperge seizoen !!!