Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Over
Henk Tomas en Piet ten Berge bezochten in november 1986 samen een diavoorstelling van oude ansichten in Wehl. Op de terugweg kwamen zij tot de conclusie dat de tijd rijp was om ook in Didam een heemkundekring of oudheidkundige vereniging op te richten. Jan Bolder, Henk Kuppens en Willie Thijssen werden warm gemaakt voor dat idee en het vijftal begon met de voorbereidingen van de oprichtingsbijeenkomst.

Als oprichtingsdatum geldt de dag waarop de oprichtingsvergadering werd gehouden, namelijk 21 januari 1987. Om de werkzaamheden te stroomlijnen en gestalte te geven, werden binnen de vereniging per deelgebied afzonderlijke werkgroepen in het leven geroepen.

De algemene doelstelling van de OVD is het terugwinnen op het verleden van de geschiedenis van de voormalige gemeente Didam in al zijn facetten en het doorgeven daarvan aan de huidige generatie. De vereniging probeert haar doel onder andere te bereiken door de uitgifte van het kwartaalblad DOEN, het jaarboek Oaver Diem en speciale publicaties, lezingen, fotopresentaties, exposities en de jaarlijkse open dag.
Contact
Raadhuisstraat 3, Didam
6942BE
0316-294180 (maandagavond), 0316-224447 (tussen 17.30-18.30 uur)

Berichten

Deelnemers (1)

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.