Test je ook mee?
Wij werken aan een nieuwe lay-out.
Vanaf 2 april is deze beschikbaar. Wil je de nieuwe lay-out alvast gebruiken?
Test nu mee en laat ons weten wat je er van vindt!
Ik doe mee! Liever niet
Menu

Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk

Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk is de gesprekspartner voor overheden van en naar het dorp

VERENIGING LEEFBAAR NIEUW-DIJK


Wie zijn wij?

Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk (V.L.N.) is een belangenvereniging voor alle inwoners van Nieuw-Dijk. De vereniging is opgericht in 1995, na een bijeenkomst voor de dorpsinwoners, georganiseerd door de toenmalige gemeente Didam. De gemeente had een “drempelplan” bedacht voor Nieuw-Dijk, om het verkeer veiliger te maken. De enorme hoeveelheid drempels en plateaus die men had ingepland vielen niet in goede aarde bij de bewoners van Nieuw-Dijk.

Aan het eind van de bijeenkomst was men het er over eens: als er vooraf overleg had plaatsgevonden tussen gemeente en inwoners, dan had alles soepeler verlopen en waren er geen onnodige plannen gemaakt. Niet lang daarna werd de Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk opgericht. Alle verenigingen van het dorp zijn lid van V.L.N. zodat we veel mensen bereiken. Ook hebben we steunende leden; mensen die betrokken zijn en zo graag willen meepraten en –denken.

V.L.N. is nog steeds de tussenpersoon tussen (inmiddels) de gemeente Montferland en de inwoners.


Het bestuur:

Voorzitter: Jeroen Rosendahl

Secretaris: Cécile Tiemessen

Penningmeester: vacant

Bestuursleden: Eric Boerstal

Ronald Lenting

Willem Wolters


Boswerkploeg

Toen we in 2000 het Meikamerbos hebben opgeknapt en enkele jaren daarna een paddenpoel hebben gerealiseerd in het bos, werd het ook belangrijk dit alles te onderhouden.

Hiervoor is een boswerkploeg in het leven geroepen. Deze groep vrijwilligers, die momenteel 15 – 20 leden heeft is iedere maand een zaterdagochtend in het bos aan het werk om alles in stand te houden. Het is niet alleen maar werken; er wordt gezamenlijk koffie gedronken en brood gegeten en eens per jaar vindt een gezellige avond plaats. De data van deze boswerkdagen staan in de agenda van Nieuw-s-Dijk. Iedereen die zin heeft om te helpen, is natuurlijk van harte welkom!


digiDIEK

De perikelen rond de eventuele sluiting van de Antoniusschool gaven ons het idee dat we Nieuw-Dijk wat meer “op de kaart” moesten zetten. Het is goed jezelf te promoten en uiteindelijk zijn we zo bij “mijn Buurtje” uitgekomen. Zij hebben geholpen een keuze te maken in de mogelijkheden die er zijn. Zij boden een digitaal platform, maar ook, omdat interactie tussen mensen belangrijk is, de inzet van “buurtverbinders”. Het resultaat is een nieuwe site over Nieuw-Dijk, digiDIEK, met hierop algemene en zeer actuele informatie.


Jaarvergadering

Ieder jaar, meestal in april/mei houdt V.L.N. een jaarvergadering, toegankelijk voor alle inwoners van Nieuw-Dijk. We proberen vaak na de pauze een actuele en/of informatieve invulling aan de avond te geven.


Contact

U kunt ons via de e-mail bereiken op het volgende adres: vln@hetnet.nl.

Natuurlijk kunt u één van de bestuursleden ook persoonlijk benaderen.

Verder houden we u van alle ontwikkelingen op de hoogte via de berichtgeving in Nieuw-s-Dijk of in Montferland Journaal. En vanaf nu ook via digiDIEK!

 

Laatste berichten