Menu

Uitgelicht:

‘Geef Nieuw-Dijk een dorpsbudget en we regelen het zelf’

Natasja Scheerder
12 maart 2018 , 488x gelezen

NIEUW-DIJK – Geen oeverloze debatten, geen kibbelende lijsttrekkers en geen ingewikkelde partijprogramma’s. Nieuw-Dijk deed het tijdens de verkiezingsavond bij Steak’m eens helemaal anders. In zes pitshes maakten de inwoners duidelijk wat zij belangrijk vinden voor het dorp. Het was vervolgens aan de politiek om hier een geldbedrag aan te hangen.

Achter de schermen mochten de partijen het geld verdelen. Hier de PvdA in discussie.Hennie Pouwels pleitte voor de ouderen in het dorp, Remco Derksen deed dat voor de jeugd en André Polman maakte zich sterk voor de verenigingen en de sport. ‘Maak Nieuw-Dijk meester’, was de boodschap van Ceciel Raben. Waarmee ze de (toekomstige) raadsleden vroeg om de regie over het welzijn en de zorg deels bij de dorpen neer te leggen. “Eén ons welzijn scheelt een kilo zorg.”

Gerard Minke wilde namens de bosploeg meer geld voor natuur en groen in het Meikamerbos. “Voor het verharden van de paden, het bouwen van bruggetjes en nieuwe nestkasten, om zo ook de woningnood onder de vogels in het bos op te lossen.”

Tenslotte probeerde Jeroen Rosendahl, voorzitter van de Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk, de partijen te verleiden om Nieuw-Dijk een dorpsbudget per inwoner te geven voor het bevorderen van de leefbaarheid in het dorp.

Lees het hele verhaal op de website van Stem van Montferland.

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »