Menu

Uitgelicht:

Prinses Lien stelt Burgemeester op scherp

Gemma Harmsen (Carnavalsvereniging De 11jes)
10 februari 2018 , 938x gelezen

Prinses Lien, Adjudanten Milou en Evi vonden het tijd voor 'De Quiz'

Tijdens de proclamatie van Prinses Lien 1e op het Gemeentehuis werd Burgemeester Peter de Baat op scherp gesteld. Prinses Lien had samen met haar adjudanten een quiz voorbereid met een 11-tal vragen waarop hij slechts 'ja' of 'nee' mocht beantwoorden, met de duidelijke spelregel dat hij maximaal drie keer de mogelijkheid had om de vragen met 'Nee' te beantwoorden.

Vragen hadden o.a. betrekking op de hekken bij de oversteek Bievanckweg/Beekseweg, die er meerdere malen door vrachtverkeer eruit zijn gereden. Heeft de gemeente daar goed over nagedacht? Ook werd hem gevraagd; Heeft u al een euro ontvangen voor ons clubgebouw de Meikever? Uiteraard gaven de adjudanten hem de euro, want zij kunnen het Jeugdwerk in Nieuw-Dijk echt niet missen. Vervolgens werd het Diekse dialect nog even getest en werd de Burgemeester verder doorverwezen naar Diekipedia voor nadere uitleg van het woord; 'Proempotteri-j'. Uiteraard kwam de mogelijke samenwerking van voetbalclubs in Montferland ook voorbij onder de vraagstelling; Wordt fuseren een feit door het langzaam dichtdraaien van de geldkraan bij de kleine clubs? Prinses Lien zag het fuseren met DVC'26 wel zitten en bedacht direct een leuke nieuwe naam; Sprinkhanen'26. Na afloop van de Quiz werd er dan ook een prachtige taart met 'Sprinkhanen'26 overhandigd aan de Burgemeester. 

Uiteraard was dhr. Peter de Baat als snel door zijn 'Nee-tjes' heen en zal als tegenprestatie na de 'Carnavalsvakantie' op maandagochtend helpen als verkeersregelaar bij de oversteek aan de Bievanckweg. Ook zijn we benieuwd of  we hem dinsdag tijdens de prijsuitreiking van de jeugdcategorieën bij Steak'm gaan zien, hij heeft immers deze vraag met 'Ja' beantwoord. 

Voorafgaand aan de proclamatie van de Jeugd waren de Vrolijke Drammers aan de beurt met Prins Maarten en President Peter Bosman die in de aankondiging al vermeldden dat ze vorig jaar mild voor de Burgemeester waren geweest, omdat hij aan het begin van zijn Burgemeesterschap stond. Maar dat na één jaar de politieke zaken wel weer aangescherpt konden worden. Zo werden er duidelijke standpunten gemaakt over actuele onderwerpen en vraagstukken zoals het clusterbeleid, het masterplan, het achterblijven van de aandacht op recreatie en toerisme, het nieuwe parkeerbeleid met enthousiaste BOA's en het NK wielrennen aan de orde. 

Burgemeester Peter de Baat liet als reactie op beide proclamaties weten dat struisvogelpolitiek ook betekent; met je hoofd en oor zo dicht mogelijk tegen de vloer goed luisteren naar wat er om je heen gebeurt. Hij wenste beide Prinsen een goed en gezellig Carnaval toe en de sleuteloverdracht vond plaats. Op naar mooie Carnavalsdagen! 


 


Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt ┬╗