digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Antoniusschool en Het Kompas samen op weg naar één school

  • 1337 weergaven

De één gaat nu nog in Nieuw-Dijk naar school, de ander in Didam. Vanaf volgend schooljaar zitten de leerlingen van de Antoniusschool en Het Kompas echter samen in één klas. Om elkaar alvast beter te leren kennen, worden er in aanloop naar de fusie diverse gezamenlijke activiteiten gehouden.

Zo bouwden de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Antoniusschool en de groepen 7 en 8 van Het Kompas de afgelopen weken een spelletjescircuit voor de kinderen uit de onderbouw. Donderdag werden de spelletjes door de groepen 1, 2 en 3 gespeeld in de klaslokalen van de Antoniussschool. Daarbij kregen ze uitleg van de leerlingen uit de bovenbouw.

 

“We wilden de spellen eigenlijk langs de weg van Het Kompas naar de Antoniusschool uitzetten”, zegt Koen van Wanrooij (11). “Maar het weer was zo slecht dat we naar binnen zijn gegaan.” Koen zit net als Helen Visser (11) in groep 8 van Het Kompas. “Wij hadden een spel gemaakt, waarbij de kinderen ballen moesten gooien in een kartonnen bord met gaten”, vertelt Helen. “Elk kind mocht vier keer gooien, waarbij ze telkens 20, 50, 150 en 200 punten konden verdienen. Als we dat buiten hadden gedaan, was alles verregend.”

In het kader van het thema vakantie bedacht Raoul van Dillen (11) met zijn groep een bowlingspel. “Daarbij hebben we flesjes met zand gevuld en mochten de kinderen allemaal één keer gooien en schieten”, legt de leerling uit groep 8 van de Antoniusschool uit. “Maar omdat de kinderen het zo leuk vonden, hebben we ze wat langer laten spelen.”

Kennismaken
 De activiteiten in aanloop naar en tijdens de spelletjesochtend hadden vooral als doel om de kinderen van beide scholen met elkaar te laten kennismaken. Vanwege het teruglopend leerlingenaantal in Nieuw-Dijk sluit de Antoniusschool volgend jaar haar deuren en verhuist ze naar het onderkomen van Het Kompas in de Brede School Zuid in Didam.“Deze school heeft te weinig kinderen”, weet Jasmyn Heuts (9) uit groep 6 van de Antoniusschool. “Daarom zitten we volgend jaar met Het Kompas in één school. Door sommige dingen nu al samen te doen, kunnen we alvast een beetje aan elkaar wennen.” Jasmyn vindt het wel jammer dat ‘haar’ school volgend schooljaar dicht gaat. “Ik ben hier opgegroeid”, zegt ze. “Maar het is ook leuk om weer nieuwe kinderen te ontmoeten en leren kennen.’”

Inmiddels wordt op beide scholen ook hetzelfde onderwijsprogramma aangeboden. Om zo goed mogelijk van elkaar te leren en het beste van de twee scholen te kunnen samenvoegen, staan er dit schooljaar bovendien al twee leraren van Het Kompas in de Antoniusschool voor de klas.


Bron: Natasja Scheerder / TekstbyTas


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.