digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Dementie Vriendelijk Nieuw-Dijk

  • 684 weergaven

Hoe gaat u om met iemand met dementie? Kunt u goed inspelen op iemand met dementie die u aanspreekt, bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen?

Voor iedereen die dit wil leren zijn er in de week van de Wereld Alzheimer Dag trainingsbijeenkomsten in Didam en Nieuw-Dijk. Daarnaast wordt er in deze week een bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met dementie georganiseerd. 

Alle bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk, voor koffie en thee wordt gezorgd. Voor sommige bijeenkomsten is vooraf opgeven gewenst, zoals hieronder aangegeven.

Informatiebijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met dementie


Joke Koers, verpleegkundige ouderenzorg in het Doktershuis, zal deze avond vertellen over de ondersteuning die zij geeft aan mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. Zij gaat in gesprek met een mantelzorger en gaat in op de mogelijkheden die er zijn in Montferland. Bent u mantelzorger van een naaste met dementie? Dan bent u van harte uitgenodigd. Deelname is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd.
Dinsdagavond 17 september 2019 in Didam
Waar: Welcom, Albertusgebouw, Raadhuisstraat 3 in Didam
Wanneer: 19.30 – 21.00 uur
 Aanmelden is niet nodig.

Trainingen Samen Dementievriendelijk

Samen Dementievriendelijk heeft de ´GOED-methode´ ontwikkeld, voor iedereen die bewust goed wil omgaan met mensen met dementie. In de training leren deelnemers goed omgaan met mensen met dementie, bijvoorbeeld op de markt, in de supermarkt of in een restaurant. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt de ´GOED-methode´ uitgelegd. Er wordt geoefend met praktische situaties die u alledag tegen kunt komen. De training wordt in Didam en Nieuw-Dijk gegeven.
Woensdagmiddag 18 september Samen Dementievriendelijk in Didam
Waar: Welcom, Albertusgebouw, Raadhuisstraat 3
Wanneer: 14.00-16.30 uur
 Opgave:        

Donderdagavond 19 september Samen Dementievriendelijk in Nieuw-Dijk
Waar: Informatiepunt Nieuw-Dijk, De Meikever, Smallestraat 42
Wanneer: 19.00-21.30 uur
Opgave:

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.