digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Diekse brigade opbouw Vierdaagsecamping

  • 668 weergaven

De Montferlandse Vierdaagseloper 2019 wordt ook dit jaar weer ondersteund door Bocht 125 met 178 wandelaars uit de onze gemeente, een twintigtal uit Nieuw-Dijk waarvan er 10 verblijven op de Vierdaagsecamping in Oosterhout op de kruising van de Griftdijk met de Stationsstraat. Deze groep bestaat weer uit een vaste kern van zeven personen, Ruud Bieringa, Hennie Mennings, Erik Brussen, Arnold Jansen, Rein Derksen, Herbert Könning en Theo Derksen, die slapen/verblijven in een pagodetent van 5 x 5 meter met dit jaar aangevuld/ondersteund door Marjo en Marcel Egging met Berry Engelen. Marjo en Marcel slapen heerlijk decadent in hun caravan terwijl Berry, als benjamin in de groep, genoegen moeten nemen met een bijtentje!

Vanuit deze campinggroep van 10 personen, die in beginsel ook de 40 kilometer samenlopen, zal ik jullie de komende week door de Vierdaagse 2019 loodsen. Zijdelings komen we vast andere (Nieuw-Dijkse) mensen tegen, waarover ik op dat moment nadere toelichting zal geven.

 Vanochtend hebben we om 08.30 uur verzamelt bij Theo thuis met eerst maar eens een stevige bak koffie. Ook dit jaar heeft Bert Raben van Gebra Infra er voor gezorgd dat onze campingplaats op plek 5 en 6, na binnenkomst direct links, weer flink in het oog gaat springen. Zoals jullie vast wel weten is er afgelopen jaar een Achterhoekse vlag geïntroduceerd waar wij in principe niks op tegen hebben. Echter wij wonen niet in de Achterhoek, maar in de Liemers, die nog geen eigen vlag heeft. Misschien gaat deze er wel komen en we hebben contact gezocht met De Liemers helemaal goed, een organisatie die ons aller welzijn een warm hart toedraagt en ons een nog niet officiële vlag heeft bezorgd die wij van ganser harte uitdragen. We gaan ook nog eens flink ons best doen om onze Liemers te promoten met de hoofdprijs van € 250,-- in het vooruitzicht gesteld.

 Na de koffie worden de taken verdeeld en nadat we alles hebben beladen rijden we met de auto van Erik met aanhanger en die van Marcel met caravan richting Oosterhout. Op de A12 is het ook op deze tijd al druk, maar we hebben geluk dat de A325 in zuidelijke richting gewoon open is. Net buiten de camping checken we in en we begeven ons naar de afgesproken plaatsen 5 en 6. Het is nog lekker rustig zodat we ruimte hebben om alles eerst maar eens even uit te stallen. De breedte van de plaatsen is net als voorgaande jaren 8 meter, lekker ruim, alleen de diepte is met 5 meter aanzienlijk minder geworden. Toch weten met enige creativiteit alles mooi aangesloten op zijn plek te krijgen, zo rond 13.00 uur staat alles op zijn plek, en is een biertje in het restaurant meer dan verdiend. Aansluitend vertrekken we via een omweg, de A325 is gestremd en we lijken wel op de 3 koningen uit het nieuwe testament, weer richting het wonderschone Nieuw-Dijk.

Morgen eerst nog de jaarvergadering van de schutterij St. Antonius, aanstaande maandag gaan we inchecken en ik hou jullie verder op de hoogte.

 Namens de Nieuw-Dijkse wandelaars,

Theo Derksen

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.