digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Federatie mededeling + Kringdag in Beek gaat niet door !

  • 220 weergaven

Beste Schuttersvrienden en vriendinnen, Gildebroeders en Zusters van Gelderland en iedereen die het schutters en gildeleven een warm hart toedraagt,

We leven momenteel in een moeilijke tijd. Het corona virus heeft ons in zijn greep en zet ons leven op de kop. Niemand had verwacht aan het begin van dit jaar, dat we nu geen schuttersevenementen, in Gelderland zouden meemaken. De voorbereidingen waren immers al volop aan de gang, we gingen ervoor, net als elk jaar, …met z’n allen…. Helaas…het loopt nu allemaal even anders.

Als federatiebestuur hebben wij kort na de uitbraak, al direct moeten besluiten dat de voorjaarsledenjaarvergadering en het indoor vendelzwaaien, geen doorgang zouden kunnen vinden. Nu, vanavond, hebben we ook de kringdag Montferland geadviseerd om dit evenement niet door te laten gaan. En wie weet, wat we allemaal wel of helemaal niet kunnen doen dit jaar… …..de tijd zal het leren!

Als bestuur van de Gelderse Schuttersfederatie hebben wij regelmatig overleg met elkaar over te nemen stappen via beeld en geluids- mogelijkheden. Dat werkt goed want zo houden we elkaar op de hoogte en hebben we sociaal contact. En dat is belangrijk in deze vervelende tijd.

En daartoe wil ik u allen ook oproepen. Schutter of gildebroeder of zuster zijn, is nu verbondenheid tonen aan elkaar. Juist nu is het belangrijk dat we contact houden met elkaar!! Juist nu hebben we elkaar nodig… even een babbeltje, via de telefoon, wat je normaal doet wanneer je elkaar treft op de schietbaan of tijdens de oefenavonden van al onze disciplines. Juist nu…

Denk met name aan onze oudere leden. Zij, … die nu in een moeilijkere tijd zitten, vinden het fijn om toch even die stem te horen van andere schutters en gildeleden.

En misschien, kunt u nog wel meer doen… een boodschap voor je verenigingsvriend of vriendin, is een kleine moeite waarbij daadwerkelijk contact niet noodzakelijk is. Het zijn allemaal mogelijkheden. Maar vooral contact… laat de schutterswereld van Gelderland nu zien dat we er voor elkaar zijn… we hebben elkaar nu hard nodig.

Maar er kan meer…. Misschien kan een enkele vendelier van de vereniging een korte voorstelling geven voor het raam van een verzorgingshuis, of…. Ach… er zijn zoveel mogelijkheden waarmee we elkaar kunnen opvrolijken en onze tradities in stand en in ere kunnen houden. Denk er maar eens over na en deel het met elkaar via de veelzijdige sociale media.

Weet in ieder geval dat ik, en samen met mij het gehele bestuur van Gelderse Schuttersfederatie, in gedachten zijn bij u allen die nu zo graag buiten zouden genieten van al dat moois wat we normaal met elkaar uitdragen:

BROEDERSCHAP, TROUW EN DIENSTBAARHEID… de woorden die nu echt invulling nodig hebben.

Hou vol… en blijf gezond allemaal…. en ook wij zullen regelmatig van ons laten horen….!

Wim Sanders Voorzitter Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.