digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Hoe gaat het nu verder met de Meikever?

Op 9 oktober jl. is er gesproken over de nieuwe plannen om eventueel het gebouw en het terrein van de Sprinkhanen zo aan te passen dat het een dorpsgebouw/terrein wordt. Tijdens deze bijeenkomst is uitgesproken, door de aanwezigen, om deze variant uit te werken.

Nu leven de volgende vragen: "Wat gebeurd er dan nu met de Meikever" en "is het dan nog wel nodig om te investeren in de Meikever?" en “zijn die investeringen voor kozijnen geen weggegooid geldt?”.

Voordat de plannen bij het Sprinkhanenterrein ook echt worden uitgevoerd, gaat er nog heel veel aan vooraf. Er moeten vergunningen worden geregeld, er moet overeenstemming worden gevonden met de verschillende verenigingen en gemeente, er moeten mensen worden gezocht om dit alles te begeleiden en uit te voeren etc. etc. Dus voordat dit dorpscentrum in de toekomst klaar is, kan het zijn dat we wel 2, 3 en misschien wel 4 jaar verder zijn.

In de tussentijd willen we dat de verenigingen en sportclubs die gebruik maken of gaan maken van de Meikever wel een goede plek hebben om de activiteiten uit te voeren. 

Er is al veel gebeurd om de Meikever van binnen aangenamer te maken en er moet echt nog een aantal dingen gebeuren om deze 3 tot 4 jaar te overbruggen.

Samen met de bouwploeg is gekeken wat hiervoor nodig is. Te denken valt aan het afwerken van de douches, het goed regelen van de verwarmingen en het vervangen van de meubels die verouderd zijn. Merendeel van deze aanpassingen gebeurd middels subsidies die we hebben binnengehaald en er wordt geprobeerd om de materialen (zoals de kozijnen) die nu nieuw aangeschaft worden opnieuw te gebruiken bij het nieuwe plan.

Zoals al wel vaker vermeld (maar het kan niet te vaak!), zijn we super blij met de vrijwilligers die nu bij de Meikever betrokken zijn. We hopen dat zij ook deze tijd willen overbruggen, zodat we met deze enthousiaste club ook straks in het nieuwe gebouw verder kunnen bouwen aan een dorpshuis waarin alle verenigingen samen komen.

Dus geen abrupt einde voor de Meikever omdat we dit gebouw de komende tijd dus nog hard nodig hebben voor iedereen die er nu gebruik van maakt of gaat maken.

Mochten er nog vragen zijn; trek aan de bel bij de vertegenwoordigers van Leefbaar Nieuw-Dijk, Buurtverbinders of de stichting Dorpsvoorziening.

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.