digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Jonge gezinnen gezocht!

  • 477 weergaven
  • 4 reactiesMet enige regelmaat krijgen wij de vraag: Hoe bereiken wij jongeren/jonge gezinnen en hoe zorgen we dat zij in onze dorpen willen (blijven) wonen?

Om hier achter te komen, hebben we als gemeente de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) opdracht gegeven dit komende periode te onderzoeken.

Als gemeente gebruiken we deze informatie om ons beleid voor de toekomst te maken. Ook voor jullie als Nieuw Dijk kan dit interessante informatie opleveren om de leefbaarheid te versterken. 

Samen gaan we op zoek naar de antwoorden op vragen als: Waarom kiezen jonge gezinnen voor de gemeente Montferland? Waarom kiezen ze voor Nieuw Dijk? Wat zien ze als de krachten van het dorp en wat als knelpunten? Wat hebben ze nodig om plezierig in Montferland te kunnen blijven wonen?

We hopen via jullie in contact te komen met jonge gezinnen in jullie dorp die één of meer kinderen hebben jonger dan 6 jaar of binnenkort een baby verwachten. We zijn daarvoor op zoek naar minimaal 4 personen per dorp.

Weten jullie mensen vanuit jullie netwerk die hieraan mee zouden willen werken of hebben jullie ideeën hoe wij met hen in contact kunnen komen, dan vernemen we dat graag!
Dit najaar gaan we op een geschikt moment met hen op een actieve manier in gesprek over wonen in het dorp en de gemeente Montferland. Als jullie vanuit de dorpsraad specifieke vragen hebben voor deze groep mensen, dan kunnen we dat ook meenemen in de gesprekken.

Graag ontvangen we voor 6 september a.s. een reactie of jullie hieraan een bijdrage kunnen leveren, personen weten, ideeën hebben etc.  

Deel dit bericht!

Reacties

Ed Berendsen
8 september 2019

volgens mij weet een gemeente heel goed waar jonge gezinnen wonen.... ze zijn bronhouder van die gegevens, dus wel een beetje vreemd als een gemeente dat gaat vragen.
hoe je met ze in contact kan komen? misschien een brief of bericht sturen.... ....
gegevens zijn bij de gemeente bekend.
of een "echt" bericht maken waarin je rechtstreeks vraagt of er jonge gezinnen zijn die willen meewerken hieraan

Eefke Lievaart
9 september 2019

Hallo Ed,
Bedankt voor je suggestie. We hadden gehoopt op deze manier voldoende aanmeldingen te vinden. Daarnaast weten de meeste dorpsraden wel wie er genegen zou zijn om aan dergelijke onderzoeken deel te nemen. We wilden voorkomen dat we brieven moeten verzenden. Dat scheelt namelijk papier. Helaas hebben we nog geen reacties gehad uit Nieuw Dijk. Dus mocht je toevallig iemand weten dan vernemen we dat graag.

Ed Berendsen
9 september 2019

op andere momenten verstuurd de gemeente ook brieven....
ook waar je niet op zit te wachten.... en als het nodig is "besparen" door opeens niet of zeer beperkt te versturen (, beetje vreemde gang van zaken en "bezuinigen"op de verkeerde manier, al 2de keer in zeer korte tijd dat er te beperkt aangeschreven door de gemeente en dan "verrast" zijn om beperkte reactie)
Ook het belang is dan niet hoog als er niet geïnvesteerd wordt in communicatie
"Montferland spreekt" zou ook nog optie zijn, aankondiging bij de gemeenteberichten in plaatselijk suffertje. wordt ook voor verschillende dingen gedaan
gemeentelijke belastingen wordt alleen nog maar via mijnoverheid verstuurd, dus zou ook digitaal kunnen
zoveel optie's die te verzinnen zijn....
denk dat het op deze manier lastig is om een "geschikt" moment te vinden (of sowieso mensen) om met mensen aktief in gesprek te gaan....

Ed Berendsen
9 september 2019

ps. een collega van u heeft onlangs nog uitgezocht / onderzocht (voor een ander project) hoeveel kinderen in de categorie 0-5 jaar (en andere leeftijdscategorien trouwens ook, dus de gemeente zou het haarfijn in beeld moeten hebben) er in nieuw-dijk wonen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.