digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Meikamer onderhoud

  • 1759 weergaven

Werken in het Meikamerbos

 

Op zaterdag 9 april is de groep, die elke 2e zaterdag van de maand onderhoud aan het pleegt weer actief geweest; er waren maar liefst 10 vrijwilligers en het was mooi weer. Dus dan kan je lekker werken.

Enkele jaren geleden hadden we een project in het bos om regenwater meer het bos in te krijgen; dan zou het bos ook als infiltratiegebied kunnen dienen. Echter daarvoor moeten wel de watergangen open zijn. Als je ons bos beziet zie je dat er veel en snel bramen groeien en als je niets doet zitten zijn die watergangen snel dicht gegroeid.


Zo hebben we gisteren een hoofdwatergang open en schoon gemaakt; zwaar werk, maar als je dat werk doet met tijdig een lekkere kop koffie met lekkers, is dat toch een stuk aangenamer. Hoor daarbij de onderlinge verhalen, grappen en grollen en je kunt je voorstellen dat wij het erg gezellig hebben.

Nadien zaten we even na bij Eric Boerstal in huis voor een werk-na-bespreking en het is weer klaar voor deze maand.

Echter, ondanks dat de bosploeg van VLN haar uiterste best doet om het Meikamerbos toegankelijk en opgeruimd te houden, wordt helaas ons bos ook als openbare GFT-bak gebruikt door het dumpen van o.a. gemaaid gras.

Beste mensen, dat hoeft toch niet?!

De duobak van de gemeente Montferland is daartoe de geweldige uitkomst.

 

Namens de Meikamerbosgroep

 

Willem Wolters

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.