Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Redactie digiDIEK
27 oktober 2018

Samen koken en Samen lekker smikkelen

Zelf koken is zo gedaan, maar ……. alleen eten is niet zo gezellig. Samen wat voorbereiden en koken en vooral het samen eten is veel gezelliger. Het initiatief vanuit de seniorengroep is wat ons betreft helemaal geslaagd en we genieten er “heavig" van roepen ze in koor. Want naast het voorbereiden, het koken, het opeten en de afwas zijn er ook de verhalen van vroeger en de gezelligheid van samen dingen doen. Er komt veel los in de groep, de actualiteit van wat er in het dorp speelt is van belang en wordt ook even besproken. En dan ook “even" terugkijken naar hoe het vroeger was.


De groep bestaat nu uit Teun Polman, Piet Derksen en zijn dochter Jolanda, Bets Polman, Wim en Marian Scholten. Het menu wordt vooraf in de groep vastgesteld, in elk geval soep, een hoofdgerecht en een toetje. Deze keer was het: Champignonsoep, Zuurkoolschotel uit de oven en Appelcrumble.  Maar ook lasagna en erwtensoep hebben al op het menu gestaan, wat er op het menu staat is vooral afhankelijk van het seizoen.

Eén keer per maand komen ze rond  half elf bij elkaar. Er is een roulatieschema gemaakt en ze wisselen steeds van keuken. Marian en Jolanda geven vaak wat aanwijzingen en helpen met de voorbereidingen.     

Marian en Jolanda hadden de soep en het toetje al voorbereid en er was nu ruim tijd voor de gezelligheid en een praatje. Klokslag 12 werd de soep opgediend en werd het gesprek aan tafel voortgezet. Er was iets teveel zuurkoolschotel en ook de appelcrumble is niet helemaal opgegaan. Maar het was gezellig en na de afwas is iedereen weer voldaan naar huis gegaan.