Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Buurtverbinders digiDIEK
3 maart 2019

Soms komt het toch nog goed....

Het mooie aan Nieuw-Dijk is dat elke groep met carnaval zijn eigen ontwikkeling mag volgen. Een soort Montesorri Carnaval. 

Er zijn groepen die al een eeuwigheid meedoen. Zoals de Alternativoos. We denken dat ze al begonnen zijn voordat carnaval bestond.  Deze Alternativoos hadden er vanmorgen zin in.. ..Een dansje en wat knapperige broodjes maakten het feest compleet.  Een stabiele groep die al jaren op de toppen van hun kunnen presteren. 

Soms denk je van groepen ook wel eens: waar halen ze het vandaan. Dit jaar is er namelijk ook een groep die zichzelf heeft overtroffen. De Schorriemorries hebben én een actueel onderwerp over de CO2 uitstoot én hun wagen is keurig geschilderd én zelfs de dames kwamen in nette mantelpakjes. Met deze spectaculaire ontwikkeling kun je als dorp toch alleen maar blij worden. We hebben een traantje weggepinkt. Aan de baard van Theo Derksen wordt nog gewerkt in het POP van Theo. 

Dikepedia:

Montessoricarnaval is een zorgvuldig opgebouwde carnavalsmethode, waarbij een groep zich zo veel mogelijk in zijn eigen tempo, gebruik makend van eigen kunnen kan ontwikkelen. 

De Schorriemorries

De AlternativoosDeel dit bericht!

Reacties

T.H.J. Derksen
3 maart 2019

Wordt vandaag dan wel POPkorn.