Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Succesvolle jubileumconcerten Vocaal

Op 28 en 30 oktober heeft Vocaal 3 succesvolle, uitverkochte concerten met de titel "Pluk de Dag" gegeven in de kapel van het Albertusgebouw in Didam t.g.v. het 50 jarig bestaan van het koor.

De presentatie van deze concerten lag in handen van Willy Welling en Sandra Kobesen. Zij namen het publiek mee naar 50 jaar Vocaal. Leuke en bijzondere verhalen werden verteld met een fijne dosis humor. Zo werd er het nodige verteld over de beginjaren van het Jongerenkoor, de oprichting en de gebeurtenissen in de Diekse Kerk. Maar ook hoe het de laatste jaren met Vocaal is gegaan met de leuke projecten buiten de kerk, de werkwijze van dirigent Marga Geurtzen en de toekomstplannen.

Er werd natuurlijk ook veel gezongen. Vocaal heeft haar nieuwe repertoire laten horen met nummers van o.a. Kensington, Pink, LA The Voices, Sting en Blof. Het concert werd geopend en afgesloten met het nummer "Alleluja" van de eerste LP van het Jongerenkoor "Niet van brood alleen".

Heel bijzonder was het dat voormalige dirigenten Henk Raben, Wim Gudde en Geert Raben onze concerten hebben bezocht. Wim Gudde heeft zelfs het woord nog genomen na afloop van één van de concerten. Hij vertelde prachtig over vroeger met mooie anekdotes over het Jongerenkoor van toen. Maar wij mochten ook hele mooie complimenten in ontvangst nemen over ons concert en dat hij enorm genoten heeft ... voor ons allen heel speciaal!

We hebben veel lovende en mooie reacties mogen horen vanuit het publiek en dat geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst! Wij blijven dan ook volop zingen met een grote wenslijst aan nieuw in te studeren nummers. Wij zijn klaar voor de volgende 50 jaar.