digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Uitstel aanpassing rotonde Ruigenhoek

  • 427 weergaven

Van de gemeente Montferland ontvingen wij het verzoek om het volgende op digiDIEK te plaatsen:Uitstel aanpassing rotonde Ruigenhoek


De rotonde aan de Bievankweg zou in de zomervakantie worden aangepast, met name gericht op de veiligheid voor de fietsers. De aanpassingen zijn afgestemd met Vereniging Leefbaar Nieuw Dijk.

 

Het was bekend dat er ook werkzaamheden aan het spoor gepland waren. De risico's voor vertraging van de werkzaamheden aan het spoor als gevolg van stremmingen bij de rotonde van de Bievankweg bleken te groot en we hebben helaas moeten besluiten de werkzaamheden aan de rotonde uit te stellen.

 

Inmiddels is de routing die de fietsers moeten volgen in de definitieve situatie met belijning en bebording al aangepast. In de eerste week na de schoolvakantie zullen de fietsers worden begeleid door verkeersbegeleiders om te kunnen wennen aan de nieuwe routing. De oversteek aan de oostzijde / oversteek Bievankweg uit de richting Beek zal komen te vervallen. 

 

De werkzaamheden aan de rotonde staan nu gepland rond de herfstvakantie. Zodra de definitieve planning gereed is en is afgestemd met belanghebbenden, wordt deze gecommuniceerd.

 

Gemeente Montferland.

 

 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.