Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Verkoop reststroken grond

Wegens succes verlengd: verkoop van reststroken

 

De gemeente Montferland verlengt wegens succes de periode voor de verkoop van reststroken. Inwoners krijgen extra tijd om tegen een lagere prijs reststroken aan te schaffen. Tot 31 december 2016 geldt een prijs van slechts € 40 per m2. De koop van een reststrook is een mooie kans om op een goedkope manier een kavel uit te breiden. De woning wordt hierdoor meer waard en vergroot het woongenot. Natuurlijk kan men na die tijd nog steeds reststroken kopen, maar dan tegen de prijs van € 60 per m2.”

 

Reststroken zijn stroken grond die aan de voor-, zij- of achterkant van een woonperceel liggen en deel uitmaken van het openbaar groen. Inwoners kunnen een aanvraag indienen als zij eigenaar zijn van een woonperceel dat grenst aan een reststrook gemeentegrond. De gemeente kan niet alle aanvragen honoreren. Dat is bijvoorbeeld het geval als er kabels en leidingen in de grond liggen of een reststrook beeldbepalend is voor de hele omgeving. Ook als er ter plekke toekomstige ontwikkelingen zijn te verwachten waarbij de gemeente de grond nodig heeft, wordt de grond niet verkocht. Wel kan in plaats daarvan een gebruiksovereenkomst worden afgesloten. Montferland gaat in april/mei een belronde houden onder de woningbezitters die al reststroken in gebruik hebben, maar zich nog niet hebben gemeld. Op gemeente pagina staat nog oude prijs . Zie voor aanvraag gemeentepagina

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.