Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Vierdaagse Nijmegen 2018
15 juli 2018

Vierdaagse opbouw camping zaterdag 14 juni 2018

Beste mensen,

zoals jullie (wellicht) van mij gewend waren van het vorige jaar, probeer ik jullie namens onze campinggroep elke dag even mee te nemen naar de actuele situatie in en rondom de Vierdaagse in Nijmegen. Ik zal dat op gezette tijden proberen te doen, maar kan hierover geen garantie geven!

Allereerst even voorstellen wie wij zijn. Vanuit Nieuw-Dijk en wel heel specifiek vanuit de voetbalvereniging Sprinkhanen, neemt vanaf 2014 een redelijk vaste groep deel. Dit jaar bestaat de groep uit Hennie Mennings, Erik Brussen, Ruud Bieringa, Rein Derksen, Arnold Jansen, Herbert Könning en ondergetekende. Deze zeven mensen verblijven van maandag 16 tot en met zaterdag 21 juli op de Vierdaagsecamping Lent dit dit jaar iets verder noordelijk is opgebouwd langs de Griftdijk.
Daarnaast loopt nog een kleine tiental andere Nieuw-Dijkers mee die elke avond hun huiselijke bedje opzoekt.
De gehele groep loopt weer onder de auspiciën van verzorgingspost "Bocht 125" van ons aller bekende Dennie Gies. Hoofdsponsor is de firma Gebra Infra van eigenaar Bert Raben (van Geert uut Porredarp).
Ik beperk me de komende dagen tot het beschrijven van de ervaringen van onze campinggroep van zeven personen en zal links en rechts best wel uitweiden naar andere personen.

Na een aantal voorafgaande vergaderingen, moest het er vandaag toch maar van komen. Eenieder geeft invulling aan zijn gemaakt afspraken en na een bakje koffie bij postbode Els vertrekken we rond 11.00 uur richting de camping. Het is erg druk op de weg en zowaar, er is weer eens een aanrijding gebeurd op de A12. Hierdoor staat deze tussen de Duitse grens en Zevenaar weer eens helemaal dicht. Geen punt, samen met vele honderden Duitsers via de sluipwegen rondom Didam richting Tatelaar en vanaf daar loopt het wel weer.
We checken in en krijgen een plek aangewezen aan het eind van de hoofdweg langs de rand van de camping. Handen uit de mouwen en in een mum van tijd een pagodetent, waar we in slapen, alsmede een partytent opgezet. De koelkast gevuld, de gehele boel nog even fatsoeneren en we kunnen met een gerust hart terug naar huis om morgen een wijs besluit te gaan nemen over het vrouwenlidmaatschap van de schutterij al dan niet!

Tot aanstaande maandag en een fijn weekend.

Namens de zeven wandelaars, Theo Derksen