digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

De Pronkzitting bij De 11jes is een ouderwets avondje uit!

  • 784 weergaven


Het was weer een avondje om van te smullen. Een gevarieerd programma met leuke optredens en nieuwe, jonge aanwinsten op het podium die hun rol erg goed hebben neergezet.

De 'oude' garde mocht nog eens naar voren komen en werd door het bestuur verkozen als Leden van verdiensten voor hun jarenlange verdienste en inzet. Te weten Rob Hieltjes, Johan Jacobs, Sybilla van Bindsbergen, Roderick Vierwind, Marga Geurtzen en Roy van Vugt (tevens 22-jarig jubileum). Carnavalsvereniging De 11jes heeft deze titel in het leven geroepen om deze vrijwilligers ook na het stoppen van de actieve bijdrage nog steeds te blijven verwelkomen bij de vereniging en de binding vast te houden.

De avond kon vervolgens van start met de acts. De eerste was  'Zaai', een rode draad waarbij twee plattelandsmeisjes zich niet meer hoefden te vervelen omdat postbode Siemen voor genoeg gespreksstof zorgde, dit alles met een sterk Fries dialect. "Postbode Siemen, wij vervelen ons wij twee. Dus jij moet wat verzinnen." "Maar ik heb geen tijd. Ik moet warken, dáárom."

De Zwakste Schakel werd als TV-programma gespeeld en de nodige ludieke artiesten mochten niet ontbreken. Zo was Martien aan het wijnen, Ma Flodder aan de drank en was Britt onthand door haar foutieve antwoorden. De 'gelukkige' winnaar was Jolanda Polman die gewoon als zichzelf op het podium stond en statistisch gezien de meeste vragen goed had.

Prins Ferdinand nam afscheid en trakteerde de hele zaal op 'de laatste' borrel, een befaamde schapenkop. Zo'n traktatie kon hij alleen doen als hij genoeg centen had. In zijn film, samen met de adjudanten Mike en Coen en hofdames Barbara en Esther, lieten zij zien hoe zij met diverse klusjes aan de centen zijn gekomen. Met het volkswagenbusje gingen ze op pad om vervolgens live te eindigen op het podium.

Vervolgens nam Jorik Hebing ons mee in zijn schuttersverhaal en legde het publiek nog eens haarfijn uit hoe zulke dagen eruit zien. Aan het einde van zijn beleving kwam Prins Theet tevoorschijn vanuit de zaal en kondigde vervolgens zijn adjudanten Camillo Wiendels en Johnny Visser aan. Met zijn leus; Met een borreltje en Prins Theet, is het feest compleet! gaan zij het nieuwe Carnavalsjaar in met de nieuwe hofdames; Lyanne van Vuuren en Manon Terhaerdt.

Het bestuur nam een act voor haar rekening om aftredend voorzitter André Polman in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn inzet. Tijdens de speciaal ingelaste bestuursvergadering op het podium ging het bestuur op zoek naar 11 kenmerken die goed passen bij een rol als voorzitter. Menig kenmerk dat André wel goed beheerste passeerde de revue maar niemand kon eraan tippen. André werd vervolgens bedankt voor zijn inspanningen en werd gefeliciteerd met zijn 11-jarig jubileum.

Er volgde een act van buiten af door Niels Berendsen die samen met zijn vrouw kampeerde op Camping De Bruune Den. Menig Nieuw-Dijker werd op de korrel genomen. En de waterladies vertoonden symmetrisch hun kunsten op het welbekende deuntje van de Efteling.

Prins Theet had de eer om de prijzen van de loterij bekend te maken. De gelukkige winnaars van de luchtballonvaart zijn geworden Johan Jacobs en Angela Vloet. Tevens zijn er 4 vrijkaarten beschikbaar gesteld door Stichting Ludieks voor het Ludieks tentfeest.

In Café Biljart kwamen we in een lekker potje biljarten terecht. De twee kroegtijgers raakten, onder het genot van een biertje en een sigaretje, niet uitgepraat over de stand van het biljart, de keu en het wel en wee van de twee. De levende biljartballen kwamen goed tot hun recht en kaatsten er flink op los op het podium, ze hadden zelfs soms ook nog wat te zeggen. Oh wat een stoot.

Bij de Diekse Piraat maakten we kennis met de radio uitzending van DJ Rondi en sitekick Robbin. De ijsbeer uit het noorden mocht hierin niet ontbreken. Hoe kon het ook anders dat Ronnie Derksen in het ijsberenpak is gekropen om de zaal eens flink mee te nemen in zijn kroeghit. Bas Egberts zat als Alibaba tussen de kamelen en ook Bennie Wienholts kreeg het publiek goed mee met 'Ik ben een zeeman'.

Zoals vanouds werd de avond afgesloten met Lied Diek waarbij Prins Theet omringd werd door alle vrijwilligers op het podium. CV De 11jes is trots op alle mensen die hebben meegewerkt om deze geweldige avond tot stand te brengen.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.