digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Geslaagde avond "Samen Dementievriendelijk"

  • 431 weergaven


In de week van de Wereld Alzheimer dag waren er in Didam en Nieuw-Dijk Trainingen "Samen Dementievriendelijk". Maar liefst een op de vijf mensen krijgt een vorm van Dementie,waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. De belasting op de omgeving en mantelzorger is groot.


Afgelopen donderdag 19 september was er bij het informatiepunt in Dorpshuis de Meikever ook een training. De training werd verzorgt door Willeke van Aken en Ab Bul. Op deze avond met vele belangstellenden  kregen de mensen praktische tips en tools aangereikt volgens de "GOED-methode". 

Het herkennen van de signalen van Dementie kwam aan bod en samen oefenen met voorbeeld situaties uit de praktijk. De GOED methode werd hierbij gebruikt en hiermee werden er stappen gezet om deze methodiek eigen te maken.

Het was een leerzame en inspirerende avond waar kennis is gedeeld en iedereen zo zijn voordeel eruit kan halen om als mantelzorger, familie, buren of professional beter om te gaan met Dementie.


Wilt u meer weten over Dementie  kijkt dan op Dementie.nl ( Het platvorm over dementie, vol tips, informatie en ervaringsverhalen)

Of volg een van de gratis online trainingen op www.samendementievriendelijk.nl


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.