digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

aftrap digiDIEKOfficiële opening online dorpsplein digiDIEK

De officiële aftrap van digiDIEK, het online dorpsplein van Nieuw-Dijk, vindt zondag 13 maart plaats. De start wordt gekoppeld aan de bekende Elfstratentocht van het Open Jeugdwerk in Nieuw-Dijk. Wethouder Tanja Loeff is uitgenodigd om het startschot te geven.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het online dorpsplein digiDIEK te vullen. Op de website zijn naast het laatste nieuws over Nieuw-Dijk onder andere een agenda voor het dorp, informatie over de verenigingen, instanties en bedrijven en hulpvragen te vinden.

Ook zijn de zeven buurtverbinders Willem Wolters, Ans Kraus, Chiel Derksen, Glenn Duis, Ceciel Raben, Anneke Polman en Stanny Baakman opgeleid. Deze groep vrijwilligers uit het dorp beheert het online dorpsplein en legt verbindingen tussen bewoners onderling en tussen bewoners en organisaties.

“Zij kennen de mensen in het dorp en de mensen kennen hun”, vertelt de Robby de Reus namens de Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk, die het initiatief nam voor digiDIEK. “Buurtverbinders zijn betrokken bij de eigen buurt en leggen makkelijk contact. Ze verbinden letterlijk mensen, die wat voor elkaar kunnen betekenen. Maar ze maken met name ouderen ook wegwijs op het online dorpsplein.”

De website www.digidiek.nl is inmiddels een paar weken online. Al meer dan 160 mensen hebben zich aan het online dorpsplein verbonden. De officiële opening is zondag 13 maart om 10.15 uur, net voor de start van de Elfstratentocht. Dan wordt ook het nieuwe logo van digiDIEK onthuld. Verder worden de certificaten voor de buurtverbinders uitgereikt en is er in de Meikever een korte presentatie van de website. “Voor zowel de opening als de presentatie willen we iedereen van harte uitnodigen.”

Foto Marjan Rosendahl

De buurtverbinders Anneke Polman, Stanny Baakman, Ans Kraus, Chiel Derksen, Glenn Duis, Ceciel Raben en Willem Wolters.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.