digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Dorpsvisie, overname kerk en pastorie en dorpsbalansOp 9 oktober 2019 gaan we een dorpsavond organiseren waarbij de volgende onderwerpen aan de orde komen:

 

  1. Presentatie dorpsvisie Nieuw-Dijk, Meikever of Meikamer.
  2. Voortgang overname kerk en pastorie.
  3. Nieuwe dorpsbalans Nieuw-Dijk.

 

In de dorpsvisie zullen de plannen worden gepresenteerd zoals deze door ICS zijn uitgewerkt in samenspraak met de werkgroep en de verenigingen en organisaties binnen Nieuw-Dijk. Nadat deze plannen aan het dorp zijn gepresenteerd zullen deze aan de gemeente worden aangeboden om te bezien of deze gerealiseerd kunnen worden.

 

Tevens zullen we de voortgang van de overname van de kerk en pastorie toelichten, deze plannen zullen ook onderdeel uitmaken van de dorpsvisie.

 

Tot slot zal een aftrap worden gemaakt voor de dorpsbalans. De dorpsbalans is op 11 januari 2019 al op digiDIEK aangekondigd, op de dorpsavond zal worden verteld op welke wijze de mensen die betrokken zijn bij Nieuw-Dijk op financieel gebied een bijdrage kunnen doen.

 

Komt allen en neem uw man / vrouw / buurman / buurvrouw / vriend / vriendin mee 

De avond wordt georganiseerd bij Steak’m aan de Smallestraat 33 te Nieuw-Dijk.

 

Inloop op 9 oktober 2019 vanaf 19.30 uur, aanvang van de avond is 20.00 uur, de toegang is vrij voor alle belangstellenden.

 

Namens de werkgroep, Jeroen Rosendahl

Deel dit bericht!

Reacties

Gert Stinissen
26 september 2019

Heb dan avonddienst en zal er niet zijn. Maar heb wel een paar vragen.

1) komt er een kosten / baten uitleg voor de diverse plannen zodat de dorpsgenoten weten hoe een en ander gefinancierd gaat worden?

2) Wat hebben de diverse verenigingen toegezegd aan medewerking, gaan ze hier volledig in mee en gaan ze ook daadwerkelijk gebruik maken van deze accommodatie of blijven ze bij hun huidige onderkomen, 11fjes bij Tok en Staek’m schutterij in tent en DES bij Steak’m enz.

3) Komt eventuele nieuwbouw in het dorp niet in gedrang door nieuwe stikstofwet? en als er eventuele bezwaren komen tegen nieuwbouw wordt hier ook rekening mee gehouden?

4) Wordt er nu een duidelijke beslissing genomen wat er gaat gebeuren zodat de dorpsgenoten eindelijk weten wat de plannen en financiële kosten zijn, hier hebben ze nu wel recht op na jaren van praten.

5) Als er gekozen wordt voor de Meikamer krijgen de dorpsbewoners dan ook de garantie dat het gebouw blijft als de Sprinkhanen alsnog besluit om te gaan fuseren. Worden we dan ook eigenaar van de grond waar de accommodatie komt te staan? Wat gebeurd er dan met de Meikever die nu zo mooi is opgeknapt door de vele vrijwilligers?

Al bij al is de vraag of dit allemaal wel te financieren is of dat we als dorp beter verder kunnen gaan met de Meikever. Hier heeft de schutterij veel grond liggen die ( in overleg met de schutterij) door verenigingen in het dorp gebruikt kan worden. Hier kan het jeugdwerk mooie dingen doen en eventueel kan er ook iets geregeld worden met wagenbouwers die hier terecht kunnen met tijdelijke onderkomens.

Ik begrijp dat dit lange termijn visie is maar bij zulke beslissingen dient men ook op lange termijn te kijken.

Groet Gert Stinissen

Liesbeth Jansen op de Haar
27 september 2019

Een vriendin vertelde me pas dat ze feest had in de kerk in Klarenbeek. In deze kerk worden ook geen kerkdiensten meer gehouden maar het wordt inmiddels wel gebruikt voor vanalles ! Er is een website en misschien kunnen jullie daar eens op kijken om een idee te hebben wat er zoal mogelijk is.
hetboshuisklarenbeek.nl/mogelijkheden/

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.