digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Drie drukke dagen voor D.E.S., 't zit er weer op.

  • 379 weergaven


Afgelopen zaterdag gingen de muzikanten traditiegetrouw het hele dorp door voor de bliksemactie. Onze chauffeur Jo zorgde ervoor dat alle Diekse straten werden aangedaan en bij heel veel mensen stond de envelop voor de collectanten al klaar, dat was fijn rondgaan. Bedankt voor uw bijdrage!

Ook dank aan alle mensen, die ons weer gastvrij onthaalden met lekkere drankjes en hapjes (zie ook de foto’s): familie Wenting a/d Oude Beekseweg, Familie Melissen a/d Frieslandweg, Eric Boerstal en familie, Porresprong/tante Dies en buurtvereniging Porredarp/familie Loeters. Elk jaar hebben jullie weer een warm welkom voor ons, bedankt!   

Het muzikaal begeleiden van de optocht op zondag en maandag leverde weer prachtige momenten op: bijv. bij het defilé op het gemeenteplein met Böhmischer Traum, en het meezingen van de schutters bij Sweet Caroline (oh-oh-ooooh) en het schutterslied in de Kerkstraat. En dan tussen al die zingende en juichende schutters doorlopen naar onze plek in de optocht, geweldig.   

Maandagmorgen, na terugkomst in de tent, pakte koning Jorik zijn kans en dirigeerde met een grote glimlach zijn DES-collega’s bij het spelen van het schutterslied. Ondanks zijn deelname aan de reveille ging het hem heel goed af en liet hij de muzikanten onder toeziend oog van tamboer-maitre William Boerstal lekker lang doorspelen.      

Na een spannende strijd, mochten we maandagmiddag ons steunend lid Berrie als schutterskoning inhalen, samen met ruiterkoning Matthijs (zoon van Hennie en D.E.S.-collega Jolanda) en jeugdkoning Thieme. Wat was het heet. Nog één keer een mooie vendelwals voor de nieuwe koningen en toen in optocht terug naar de tent. Een prachtig slot aan dit muzikale en gezellige weekend. 

Blazen en trommelen viel door de warmte niet altijd mee. Dankzij de prima verzorging bij alle stops (dank daarvoor) hadden we geen uitvallers en kwamen we steeds weer “Door Eendracht Sterk” terug bij de Meikever. Fijn! 

Namens D.E.S. bedankt voor uw bijdrage aan de bliksemactie en fijne vakantie gewenst. 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.