digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Geen koudwatervrees voor Prins Theet

  • 527 weergaven


De leus: Met een borreltje en Prins Theet, is het feest compleet!

Zowel Prins Theet als Jeugdprinses Jasmijn zijn helemaal klaar voor het Carnavalsfeest bij De 11jes in Nieuw-Dijk en vrezen niet voor al het Carnavalsgedruis. Nog een paar dagen werken en naar school en ze zijn een kleine week onder de pannen.

Ze nemen u graag mee in het programma:

Carnaval 2020 is al begonnen met een gezellige aftrap tijdens het verbroederingsfeest in Loil op zaterdag 8 februari jl. waar de 4 carnavalsvereniging van Didam, Loil en Nieuw-Dijk met elkaar hebben verbroederd. Dit vervolgt met de gezellige gezinsviering in de kerk op zaterdag 15 februari, waar Carnaval officieel wordt ingeluid. 

Rondgang met school

Op vrijdagochtend 21 februari is er om 8.30 uur een rondgang met de Prinsenwagen met Prinses Jasmijn 1e door het dorp, samen met de gekostumeerde kinderen van de Expeditie. Zij vertrekken vanaf de parkeerplaats bij Juffrouw Tok om vervolgens het schoolcarnaval te vieren in Residentie Steak'm. Tevens keurt Prins Theet samen met de andere Prinsen en hun gevolg  's ochtends de bolderkarren vanuit het bolderkarproject.  

Sleuteloverhandiging

Vrijdagavond 21 februari neemt Jasmijn, de jeugdprinses van Didam de sleutel van het 11jesdarp in het gemeentehuis in ontvangst van de burgemeester. En houdt zij samen met haar adjudanten de proclamatie voor alle aanwezigen.

Kiekdagen

Op zaterdag bezoekt Prins Theet met zijn gevolg de diverse kiekdagen die door de wagenbouwers in diverse bouwlocaties worden georganiseerd om alvast een voorproefje op te doen voor de optocht en waarbij de laatste wagens gekeurd worden.  

NARVE Carnaval

Op zaterdagavond 22 februari organiseert NARVE het Kroegencarnaval bij Tante Dies. Een gekostumeerd feest waarbij ook de uitreiking plaatsvindt van de medaille voor de Meest Verdienstelijke Nieuw-Dijker.

Dé Carnavalsoptocht 

Op zondag 23 februari kunnen deelnemers zich opstellen op de parkeerplaats bij Boszicht om 10.15 uur. Om 11.00 uur begint de jurering en om 11.49 uur vertrekt de optocht door de straten van Nieuw-Dijk richting Didam. Vanaf 13.30 uur zie je de gezamenlijke optocht vanuit de Lupinestraat met de Vrolijke Drammers. Tussen deze twee optochten ziet u de kinderen met hun eigen creatie die meelopen vanuit de Bolderkaroptocht. Het defilé vindt plaats rond 14.11 uur bij het voormalige Gemeentehuis.

Carnavalsfeesten bij De 11jes
Aankomend Carnaval pakt CV De 11jes opnieuw uit met 3 verschillende muzikale omlijstingen. Op zondag 23 februari presenteren zij De Après Skihut met Flügel on Tour, met 2 danseressen, een DJ en een feestzanger. Op maandag 24 februari zal de topband Q5 het publiek vermaken met fantastische muziek, video, audio en lichtshow. Op dinsdagavond presenteren zij DJames en worden de prijzen van de optocht uitgereikt onder de volwassen categorieën. Dinsdag overdag wordt kindercarnaval met DJ Patrick gevierd en worden tevens de prijzen van de optocht onder de jeugdcategorieën uitgereikt. DJ Patrick zorgt voor hossen en springen op de coolste carnavalskrakers en superleuke actieve spellen én kinderen kunnen coole prijzen winnen.

Kortom een programma in Residentie Steak'm met voor ieder wat wils!

Ticketinfo
Leden ontvangen een week voor Carnaval de entreetickets per mail en hebben op vertoon van hun entreeticket (digitaal of print) iedere avond en de kindercarnaval vrij toegang bij Steak'm.
Niet-leden kunnen nu al kaarten à € 10,- per avond kopen via; https://captainticket.nl/ticketshop/11jes/ of bij de entree contant of met pin betalen.
Tickets voor de kindercarnaval zijn uitsluitend bij de entree mogelijk (contant of pin).

Let op: Speciaal voor de jeugd van 15 t/m 17 jaar is er een passe-partout kaart beschikbaar voor € 25,-. Hiermee is 3 dagen Carnaval vieren bij De 11jes mogelijk. Deze kaart is alleen verkrijgbaar op zondagavond.

Meer info; www.11jes.nl of facebook.com/11jes

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.