digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

IS UW HUIS LEK ????Beste Nieuw-Dijkers,

IS UW HUIS LEK !!!!???

Met deze vraag bedoelen we of er misschien veel warmte (=energie) weglekt naar buiten omdat uw huis kieren heeft en/of slecht geïsoleerd is of andere koude-bruggen heeft. KWW  ENERGIE Nieuw-Dijk, een werkgroep van dorpsgenoten samen met Achterhoeks Verduursaam Energieloket, probeert samen met mensen die ook besparingen willen, oplossingen te zoeken voor het verduurzamen. Echter, dan moet je eerst weten wat en waar de warmte weglekt.

We hebben 2 foto’s gemaakt van ons dorpshuis de Meikever met een warmtebeeld camera. De lichtere kleuren op de foto geven een hogere temperatuur aan. Dus dat kan betekenen dat wat oplicht in de foto “weglekkende warmte” is uit het gebouw.

Wij van KWW Energie Nieuw-Dijk hebben nu zo’n camera in bruikleen van Achterhoeks Verduursaam Energieloket. Straks als het echt kouder gaat worden, gaan wij bij mensen die dat aangevraagd hebben ’s morgens vroeg langs om van hun huizen een warmte foto te maken. Het verschil tussen de buitentemperatuur en de temperatuur in huis moet dan minimaal 15 graden of meer zijn. Dit alles onder begeleiding van een deskundige van het Achterhoeks Verduursaam Energieloket.

Een aantal Nieuw-Dijkers heeft zich al aangemeld. Wilt u ook meedoen? Meld je dan aan via de volgende link : https://verduursaamenergieloket.nl/project/nieuw-dijk

 

Een kleine uitleg van de bijgevoegde foto’s.

De foto van de voorkant van de Meikever geeft aan het nieuwe kozijn met het goede glas; je ziet de betonbalk boven het kozijn oplichten; dus daar gaat warmte verloren. Ook zie je allerlei vlekken in het muurwerk. Wellicht zijn dat de naden van de isolatieplaten waar ook warmte weglekt. Dat zullen wij navragen bij de deskundige van Achterhoeks Verduursaam.

Op de tweede foto gemaakt aan de achterkant van de Meikever zie je duidelijk dat er boven de nieuwe deur een ventilatierooster ontbreekt; een enorm lek dus. De lichte vlekken links onderaan geven aan dat daar wat struiken / onkruid staat en dat het daar ( relatief gezien) warmer is dan de omgeving.

Overigens zie je op de foto dat de buitentemperatuur – linksboven- nog te hoog was voor een goede foto; het verschil tussen binnen en buiten zou eigenlijk meer dan 15 graden moeten zijn.

Zie ook ons eerdere bericht op digiDIEK: https://nieuw-dijk.nl/uitgelicht/isoleren-van-je-woning

Groet

De werkgroep KWW ENERGIE Nieuw-Dijk

Frank Jagers, Willem Wolters, Gerard Minke, Kasper Doornbusch, Erik Derksen, Erik Teubler,  Eef Wanders, Wim Hieltjes

 

Deel dit bericht!

Reacties

Frank Jagers
13 december 2019

Beste Nieuw-Dijkers,

IS UW HUIS LEK !!!!???

Een aantal Nieuw-Dijkers heeft zich al aangemeld. Wil je nog meedoen? Meld je dan aan via de volgende link : verduursaamenergieloket.nl/project/nieuw...

Laatste datum van inschrijving zal voor deze kerst gaan sluiten, dus als je nog wil weten of je huis lek is, meld je dan aan tot 24 december.

Zodra de temperatuur ondanks deze klimaatveranderingen echt onder de nul gaat zakken, komen we in actie.

Groet

De werkgroep KWW ENERGIE Nieuw-Dijk

Frank Jagers, Willem Wolters, Gerard Minke, Kasper Doornbusch, Erik Derksen, Erik Teubler, Eef Wanders, Wim Hieltjes

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.