digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Nieuw bij ons in het dorp .......

  • 1162 weergaven
  • 2 reacties

  • Nieuws

Nieuw bij ons in het dorp: Kasper en Klaassien Doornbusch wonen nu al een aantal maanden aan de Smallestraat 7 en ze hebben het prima naar hun zin. Het wonen in een dorp zoals Nieuw-Dijk heeft zo z'n charmes.

Na het verhuizen en het huis van binnen nog wat aanpassen en schilderen werd het tijd om de tuin aan te pakken. Eerst ruimte maken, oude heg en hoge coniferen eruit en dan ziet het er al heel anders uit. Klaassien zag direct heel veel mogelijkheden in de grote tuinen voor en achter het huis. Vooral de hoogteverschillen wilde ze gebruiken in het ontwerp. Verschillende mogelijkheden eerst bespreken met elkaar en dan op de computer aan de slag met tuinarchitectuur voor een goede tekening en een plant-plan voor de verschillende soorten planten

De voor- en de achtertuin zijn nu zo goed als klaar, de zijtuin komt later als de grote heg er uit is. Kasper heeft de tuinen "gebouwd" en ingericht. En hij kwam er al snel achter dat tuinieren in een dorp veel contact met de buurt betekent. Een praatje maken hoort er gewoon bij en als je geen haast hebt leer je in korte tijd een hoop mensen kennen.   

Kasper en Klaassien zijn beiden met pensioen en willen daar ook met volle teugen van gaan genieten. Kasper had een drukke baan bij de RDW in het beheer van automatisering en Klaassien had een drukke baan als apothekers-assistente.

En nu is het tijd voor iets anders, samen genieten van de dingen die op het pad komen. De schutterij en het opzetten van de boog kenden ze niet. Dat was geen probleem, met wat hulp van de buurt kwam het helemaal goed. Boog halen, groen halen,  roosjes maken,  boog zetten, de buurt-bbq, de gesprekjes met de buren en kennis maken met iedereen: Ze voelden zich welkom en opgenomen in de buurt. En het hele dorp leren kennen komt ook wel.

Het tuinieren in het groot  leek Kasper ook leuk en heeft zich al gemeld bij de Bosploeg. Meedoen in het dorp is niet moeilijk, je hoeft het alleen maar te willen.

Deel dit bericht!

Reacties

Ronnie Derksen
2 augustus 2019

Kasper en Klaassien , welkom in ons mooie Nieuw-Dijk!

Kasper Doornbusch
2 augustus 2019

Bedankt Ronnie, ook namens Klaassien.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.