Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Nieuw-Dijk schoon, ik help gewoonMaandag 28 januari, waren 14 mensen, die Nieuw-Dijk een warm en schoon hart toedragen, aanwezig in de Meikever om te praten over het opruimen van zwerfvuil middels een zwerfvuilbrigade. Tijl Essens van Stichting Gelders Landschapsbeheer presenteerde de methode en de gereedschappen die gebruikt kunnen worden om zwerfvuil op te halen.

Het bleek dat een aantal mensen uit ons dorp zich al verenigd hadden in groepjes. Het totaal aan mensen wie mee willen doen bestaat nu uit ruim 30 mensen.  Voor deze mensen gaat Gelders Landschapsbeheer hesjes, knijpers, handschoenen en zakringen bestellen.

Ter plekke is ook ruwweg een gebiedsindeling bepaald waar welke groepen in principe voor gaan zorgen.

Ook zullen er, indien de potentiële zwerfvuil-opruimers geen bezwaar hebben, WhatsApp groepen aangemaakt worden om elkaar te informeren over hoe en wanneer te lopen.

Als richtdatum / tijd voor de formele aftrap en de eerste keer vuil verzamelen met alle groepen is zondag 10 maart om 10:00 uur genoemd.

Dorpsgenoten die ook hierbij willen aansluiten zijn uiteraard welkom; meld je dan aan via digiDIEK.

Want het geldt nog steeds: Vele handen maken het werk licht.