Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Rein Derksen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje NassauVanavond, zaterdagavond 5 januari 2019 tijdens de Schuttersdag van St.Antonius Nieuw-Dijk, heeft burgemeester Peter de Baat een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan onze dorpsgenoot Rein Derksen.

 

 

De burgemeester somde de activiteiten op waar Rein bij betrokken was en is:

Rein is al 46 jaar lid van Voetbalvereniging Sprinkhanen in Nieuw Dijk.

Door zijn inzet op- en om- het veld zijn de Sprinkhanen een aantal keren kampioen geworden. Behalve voetballend lid was hij ook actief als vrijwilliger met o.a. de zorg voor verlichting op velden en lid van de klusploeg.

Tussen 1978 en 2011 bekleedde hij meerdere bestuursfuncties bij schutterij Sint Antonius Nieuw Dijk. In de periode 1995-2011 was Rein voorzitter van de vereniging.

Hij onderhield de contacten met schutterijen door heel Europa en begeleide de Europese Schutterskoning. Ook was hij nauw betrokken bij grote evenementen zoals het Landjuweel en het Wereldrecord Vendelen. In 2011 is hij benoemd tot ere-bestuurslid van deze vereniging.

Vanaf 1990 verricht hij als onderhoudsman hand- en spandiensten verricht t.b.v. (zijn) Parochie H. Gabriel . Naast onderhoudswerkzaamheden verzorgt hij ook de elektra en alarmering in de kerk.

Vanaf 2014 is Rein Derksen voorzitter van de Schutterskring Montferland en onderhoudt hij de contacten met de 13 verenigingen binnen de Kring Montferland, de federatie, de gemeente en de overige drie kringen binnen Gelderland.

En Rein’s meest “verse” functie is die van beheerder van De Meikever.

Hierna las burgemeester De Baat het koninklijk besluit voor en speldde hij Rein de versierselen op behorend aan het lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau.

Rein,  namens digiDIEK van harte gefeliciteerd

Deel dit bericht!

Reacties

T.H.J. Derksen
5 januari 2019

Van harte proficiat Rein en dik verdiend.

Harry Ketels
6 januari 2019

Rein. Van harte gegund en verdiend proficiat.

Hennie Pouwels
11 januari 2019

Wat 'n mooie schuttersdag en dan de Koninklijke onderscheiding voor Rein, heel mooi en zeker dik verdiend !!!