Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Samen energie besparen in Nieuw-Dijk!Beste bewoners van Nieuw-Dijk, 

 

Maandag 17 juni was er een bijeenkomst in Steak’m rondom het collectief organiseren van energiebesparing in Nieuw-Dijk. Deze avond werd geleid door Karolien Dekkers, buurt coördinator van Verduursaam  Energieloket. Zij stelde: “Mooi om te zien hoeveel kennis en ervaring er al is in Nieuw-Dijk rondom energiebesparing en het verduurzamen van je woning “.

Een eyeopener was de uitleg over het  energieverbruik, het juist isoleren, ventileren en het beheersen van vocht in de woning. En hoe je eenvoudig al kunt beginnen met besparen.

Zie ook presentatie

Klik ook eens op de foto’s van het elektra en gasverbruik om uw buurt te zien.

Je kunt die kaarten ook zelf bekijken https://pico.geodan.nl/pico/map.html


 

Als vervolg van deze avond:

 1.           Wordt er geprobeerd een buurtteam / dorpsteam van bewoners te vormen die met ondersteuning Verduursaam en met behulp van de methodiek van Buurtkracht aan de slag gaan, om andere bewoners ook te informeren en te vragen naar hun interesses qua maatregelen en het verder meedenken.    Vanuit Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk is Ronald Lenting het aanspreekpunt. Te bereiken via>gnorts/gnorts< < camilc >
 • 2.      Wordt er daarna een kleinere vervolgbijeenkomst gepland met de bewoners die hebben aangegeven verder mee te willen denken/helpen over gezamenlijke acties. We nemen dan de ideeën mee die op 17 juni aan de tafels zijn besproken en kijken concreet welke actie gestart kunnen worden en hoe Verduursaam hierbij kunnen helpen (e.g. met het 10-weken Buurkracht stappenplan). Een aantal van de ideeën die zijn genoemd:
  • Collectieve inkoop van zonnepanelen
  • Warmtefoto's aankomende winter - eventueel met eigen camera van 1 van de bewoners of van Buurkracht.
  • Als vervolg op de warmtefoto's, een actie voor isolatieglas en/of vloerisolatie (rekening houdend met het grondwater issue in Nieuw-Dijk)
  • Led-verlichting
  • Groene daken
  • Opslag van elektriciteit (accu als buffer) - wat zijn de mogelijkheden om dit evt. centraal te organiseren?
  • Meer uitleg en inzicht onder bewoners met betrekking tot:
   • Stroomverbruik van apparaten (e.g. met een energiemeter)
   • Warmtepompen - bestaande kennis en ervaring onder bewoners kan hiervoor ingezet worden 
   • Kosten, opbrengsten en financieringsmogelijkheden van maatregelen

 

Natuurlijk kun je ook altijd zelf aan de slag gaan in je woning. Kijk dan zeker eens op de website van het verduursaamenergieloket voor meer informatie en onze adviesdiensten, zoals een bezoek aan huis van Erwin Reuterink. Bellen kan ook altijd met onze klantenservice via 0314 - 820360. 

 

Bijgevoegd is de presentatie. 20190619 Samen energie besparen.pdf

 

Via digiDIEK zal iedereen op de hoogte gehouden worden

 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.