digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

Voorzitter André Polman treedt af bij De 11jesCarnavalsvereniging De 11jes heeft afgelopen weekend tijdens de Pronkzitting al zichtbaar afscheid genomen van voorzitter André Polman. Zowel tijdens de Pronkzitting op zaterdagavond als tijdens de Jeugdpronkzitting op zondagmiddag werd hieraan aandacht besteed.

Voor het publiek was dit het laatste openbare optreden als voorzitter. André blijft actief binnen de vereniging in commissies, maar laat zijn rol als voorzitter achter zich.

Andre is lid geworden in 2008. De eerste 3 jaar actief als secretaris om vervolgens voorzitter te worden en dit jaar zijn 11-jarig jubileum viert. Door de jaren heen heeft André zich hard gemaakt voor veel belangen en dit ook vaak kunnen realiseren. Zo speelde al enige jaren de huisvestingsproblematiek voor groepen om carnavalswagens te bouwen. Uiteindelijk is hiervoor een samenwerking ontstaan tussen de Gemeente en ondernemer Rob Kummeling en heeft zowel de vereniging als meerdere carnavalsgroepen hier een onderkomen gevonden. Zowel jeugd- als volwassengroepen hebben onderdak om aan hun carnavalscreaties te werken.
Een belangrijk punt van Carnavalsvereniging De 11jes is de betrokkenheid van mensen buiten de vereniging te vergroten. Het openstellen van het lidmaatschap sinds 2017 is daar een gevolg van. Ook verbreding van de vereniging onder de jeugd, ondanks het wegvallen van de basisschool in het dorp, zorgde ervoor dat de brug naar Didam werd geslagen en er een goede samenwerking met basisschool De Expeditie tot stand is gekomen. Ook droeg hij zijn steentje bij in de samenwerking met andere (Carnavals)verenigingen. CV De 11jes heeft een stabiele basis en vindt vernieuwing erg belangrijk. André is inmiddels zeer actief in de plannen en de toekomst van Nieuw-Dijk, waar nog grote uitdagingen liggen.

Zijn aftreden is het publiek niet onopmerkelijk voorbij gegaan. Zaterdagavond werd André in het zonnetje gezet door zijn medebestuursleden die en public een bestuursvergadering hielden en 11 profielkenmerken schetsen om een nieuwe voorzitter te vinden. De conclusie was dat een voorzittersrol als functie wel te vervangen is maar een persoon zoals André uiteraard onvervangbaar is. Op zondagmiddag werd er een video getoond door allerlei bekenden uit het netwerk van André die hem een persoonlijk woordje brachten. Zichtbaar aangedaan door de mooie bedankjes sprak André ook mooie woorden naar het publiek.

De vereniging is op dit moment uitgebreid met 2-aspirant bestuursleden te weten Yarl Bloem en Erwin Kruis en gaat voor de korte termijn de taken binnen het huidige bestuur herverdelen. Voor de langere termijn zal er een nieuwe voorzittersrol worden bekleed.

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.