Nieuw-dijk.nl

Inloggen of inschrijven

Zwerfafvalbrigade Nieuw-Dijk in oprichtingZwerfafval hoort niet thuis in ons mooie landschap. Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft snel zichtbaar resultaat en het is nog gezellig ook! Er blijken al verschillende mensen hier heel bewust mee om te gaan; doet u ook mee?

Na de succesvolle start van zwerfafvalbrigades elders in onze gemeente, is er ook interesse bij bewoners in Nieuw-Dijk gebleken. Op maandag 28 januari organiseren we daarom een informatiebijeenkomst in het dorpshuis De Meikever, Smallestraat 42 Didam. We beginnen om 19.30 tot uiterlijk 21.00. De koffie/thee staat klaar en iedereen is welkom.

Een Zwerfafvalbrigade is een groep enthousiaste bewoners, die er zo nu en dan op uit trekken om zwerfafval te verzamelen. Je hoort vaak dat meedoen veel voldoening geeft, niet alleen omdat het gezellig is, maar ook omdat je samen zoveel meer bereikt dan alleen. Zo wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen ook en zo ontstaat langzamerhand een zwaan-kleef-aan effect en een nóg mooiere omgeving.  

Deelname is geheel vrijblijvend en kost weinig tijd, deelnemers spreken zelf af wanneer ze erop uit trekken. Vrijwilligers krijgen degelijke materialen (hesje, knijptang, ring en zakken).

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Monteferland willen een impuls geven aan een schoner landschap en doen dit door vereende krachten van betrokken vrijwilligers praktisch te ondersteunen. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact op nemen met Tijl Essens van SLG via telefoon 06-14135745 of .