digiDIEK.nl

Inloggen of inschrijven

De Dröpkes grote winnaars optocht CV De 11jesNIEUW-DIJK - In de optocht van carnavalsvereniging De 11jes uit Nieuw-Dijk stak er één groep letterlijk met kop en schouders bovenuit. In de categorie 'Volwassen voertuigen' werd zeer terecht, ondanks de vele mooie andere creaties, de wagen van De Dröpkes uitgeroepen tot winnaar.

Zondag trok er een immens grote wagen met liefst tien koppen voorbij en zoals de groep daarbij zelf ook aangaf 'ga er even rustig voor zitten, want dit jaar is kosten noch moeite gespaard om een schitterende creatie neer te zetten'. Dat De Dröpkes dat in hun mars hebben, is inmiddels bekend. Maar met deze praalwagen overtroffen ze zichzelf. Zoals het thema al zei, waren ze dit jaar 'Van alle markten thuis'.

Met de prachtige kleuren en het vele draaiwerk liet de groep alles zien wat er op de markt bij De Dröpkes te halen valt. De vijftien bouwers toonden daarbij echter niet alleen aan oog voor details te hebben, maar wisten het publiek langs de kant van de weg ook nog te vermaken.

De Dröpkes liepen voor de twaalfde keer mee in de optocht van CV De 11jes en eindigden vorig jaar ook op de eerste plaats. Nu is het afwachten of de Dröpkes volgend jaar de trilogie weten te voltooien en de wisselbeker in de wacht slepen.

Kijk op www.11jes.nl voor de volledige uitslag.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.